5 תשובות
את ממיסה כפית וחצי נס קפה ושלוש כפיות סוכר עם מעט מים למים.
בכוס בלנדר את שמה את התמינה של הנס קפה כוס חלס וכוס קרח תבנדלרי כדקה וחצי וזהו ;)
מים חמים
רכיבים:
קפה נמס (רגיל, מה שאתם שותים בדרך כלל)
סוכר
חלב
קוביות קרח
איך מכינים:
הכנה
1. בכוס הראשונה: 1.5 כפיות קפה, 2.5 כפיות סוכר. מוסיפים ממש טיפה מים רותחים ומערבבים עם כפית את התערבות בכדי שלא יווצרו גושים. מוסיפים חצי כוס חלב קר ומערבבים.
2. בכוס השניה: (היא הכוס של הבלנדר שלי)
מוסיפים 12 קוביות קרח (בעיקר אחרי הניסיון הראשון אתם תדעו אם זה יותר מדי או פחות מדי, אני אוהב את האייס קפה שלי ממש סמיך ככה ש-12 דקות מספיק).
3. מוסיפים את התערבות מהכוס הראשונה.
4. מפעילים את הבלנדר אבל לא לוחצים אותו למטה בכוח אלא נותנים לתערובת להסתובב ואז הקרח נשאב אל הלהבים ויש לנו טבח של קרח.
5. מפסיקים את הבלנדר כשמפסיקים לשמוע את רעש הכתישה. מוזגים לכוס מוסיפים קשית וזהו.
מתכון בלי בלנדר:
רכיבים:
1/2 1 כוסות מים רותחים
3 כפות קפה נמס
3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל (לבחירה)
חלב
תבנית קוביות קרח
מבשלים את המים עם הקפה, הסוכר ותמצית הווניל.
יוצקים את הקפה המבושל לתבנית קוביות קרח, ומכניסים להקפאה למשך 5 שעות לפחות.
מחלצים את קוביות הקפה הקפואות לכוס. יוצקים מעל חלב קר ומגישים.