3 תשובות
כן, יצא לי ממש טעים!



המתכון:
מצרכים:
לתבנית בקוטר 26 ס”מ:
לטורט:
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
2 כפות שמן או חמאה מומסת

למילוי וקישוט:
2 מיכלים שמנת מתוקה
5-4 כפות סוכר
שימורי פירות: אננס, אפרסקים אגסים וכו’ (כולל נוזלי השימור)
תותים טריים
http://ico.walla.co.il/spc.gif
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מכינים את הטורט: מקציפים חלמונים עם שליש מכמות הסוכר לקצף תפוח ואוורירי.

3. מקציפים את החלבונים בקערת מיקסר נקייה, מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

4. מקפלים את שתי התערובות לאיחוד. מנפים מעל קמח ומקפלים לתערובת אחידה. לקראת סוף הקיפול מוסיפים שמן או חמאה מומסת.

5. יוצקים לתבנית ואופים כ-35 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע. מוציאים ומצננים לטמפ’ החדר.

6. מרכיבים ומקשטים: לאחר שהטורט התקרר, חוצים אותו לשניים לרוחב. מניחים מחצית אחת על צלחת הגשה ומרטיבים במעט נוזלי שימור של הפירות (הכי טעים של אננס) בעזרת מברשת.

7. מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת יציבה.

8. מורחים כמחצית מכמות הקצפת על העוגה ומסדרים פרוסות של תותים טריים מעל. מכסים במחצית הנותרת של הטורט, ומרטיבים גם אותה בנוזלי השימור. מצפים את כל העוגה בקצפת. מסדרים על הקצפת פירות משומרים ותותים טריים. שומרים במקרר עד ההגשה.


קרדיט לוואלה.
אם אותו בסיס של עוגת טורט אפשר גם לחצות את העוגה, להרטיב אותה קצת במיץ של האננס, להניח מחתיכות הפרי ואת שאר הפרי להניח מעל העוגה ולצפות בג'לי אננס.
אנונימית
מצרכים לקרמל:
60 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר חום
2 כפות משקה רום

מצרכים לעוגה:
4 ביצים מופרדות
6 טבעות אננס טרי
1/4 1 כוס סוכר
150 גרם חמאה רכה
2 כפיות וניל
1 גביע יוגורט
2 כוסות קמח תופח

אופן הכנה:
מקציפים את החלבונים ומניחים בצד בקערה.
מקציפים את החלמונים עם הסוכר.
מוסיפים את החמאה הרכה, וניל ויוגורט ולבסוף את הקמח.
מאחדים את התערובות.
מחממים בסיר את החמאה סוכר ורום ומכינים קרמל.
מבשלים בקרמל את טבעות האננס עשר דקות.
יוצקים את תערובת העוגה על האננס ואופים 50 דקות ב-180 מעלות.
הופכים ומגישים.
באותו הנושא: