14 תשובות
לא נורא. קורה
כלום,אין מה לעשות.
גם לא יקרה כלום.
בכוונה?
שאי בתוצאות.
שואל השאלה:
אבל אני כל הזמן עושה את זה אני לא מסוגלת לחכות אבל רע לי ממש אני אשמה
אנונימית
תקבלי על עצמך לא לעשות את זה שןב. תחשבי מראש את השעות, זה מה שאני עושה אם נגיד אני יודעת שבערב אני ארצה לאכול חלבי אז אני מתכננת את המנה הבשרית לזמן מספיק מוקדם בשביל זה ולפעמיים אני מוותרת לגמרי על לאכול בשר כי אני הרבה יותר אוהבת חלבי ואז אני סתם תקועה.
שואל השאלה:
אתם חושבים שה' יעניש אותי?
אנונימית
שואל השאלה:
להקיא את האוכל יכפר?
אנונימית
לא. אל תעשי את זה שוב.
שמאי את לא צריכה לאכול את זה אחד אחרי השני ואז להרגיש אשמה ושינאה אצמית את צריכה להחלית אם אצמך מה השיקולים שלך ולהחליט עם את שומרת תעמדי במה שאת עושה ועם לא אז לא
אני מבינה שאת מאמינה אבל תחללסססס... בנינו. לא באמת יקרה לך משהו. יש כל כך הרבה אנשים שלא אוכלין כשר והם בסדר גמור כל החיים שלהם. אז לא יקרה לך כלון במיוחד בגלל פעם אחת חח
זה אחד הדברים שאת יכולה כן לכפר עליהם עם סליחה צדקה ותפילה אבל מן הסתם אם כל הזמן זה ימשיך זה יכול להיות בעיה.
אולי המשיכה שלך למתוק אז את אוכלת בטח גלידה נכון? נסי אז במקום פשוט לשתות מים עם סוכר בשביל להרוות את הרצון למתוק.
יש עונש לכר עבירה, זה ברור (ובפרט אם לא חזורים עליה בתשובה). מה נראה לכם, שחוקי הכשרות (וכל הלכות האחרות) שהם הפקר, חס ושלום?
doesfaithevenexist?, לא הבנת את הבעיה. יש אנשים שאוכלים את עולמם כאן בעולם הזה, הם קיימו מצוות מסוימות, אבל בגלל גודל העבירות שהם עשו - לא מגיע להם עולם הבא - אז הם מקבליםץ את השכר על המצוות שהם עשו כאן בעולם הזה. את חושבת שזה טוב להם? לא, אבל אין אפשרות אחרת, כי לא מגיע להם עולם הבא. אז הם מקבלים את השכר בעלם הזה, כי הק"cה חא מקפח שכר כל בריה. אבל להסיק מפה שאין עונש על עבירות - זאת מסקנה ממש דויה, כי ה' אמר שיש שכא על המצוות ועונש על עיברות וזה אחד מעיקרי האמונה.
לול לא הבנתי מילה מההתיפייפות הדתית שלך.
מעדיפה גם לא להבין למען האמת