17 תשובות
אני אתאיסטית אבל לא מתנשאת וזה ...
מכבדת את האמונה שלכם
את יכולה להתנחם בזה שהם כנראה גם שונאים אותך
אנונימית
בתור אתאיסטית, אני אישית חושבת שאני צודקת, אבל אם את מאמינה אז זאת זכותך לגמרי ואני מכבדת את זה
וואי מזדהה. הם נגד קיצוניות אבל הם מתנהגים בחומרה בדיוק באותה המידה. שפלים ומסכנים על תתני להם להוריד אותך(:
כל אלא שכותבים שהם אתאיסטים והם לא ככה, כל הכבוד לכם, אתם מתנהגים כמו... כמו שבן אדם בסיסי צריך להתנהג. לא מבין למה אתם מחפשים על זה מחיאות כפיים.
היא דיברה ספציפית על אלא שמתנשאים, היא לא אמרה שכולם מתנשאים.
וכן, גם אני שונא אתאיסטים כאלה, וגם אנשים כאלה מכל דת. בעצם, כל בן אדם שפשוט מכריח אחרים להאמין במה שהוא מאמין ויוצא מנקודת הנחה שאם אנשים לא חושבים כמוהו הם טיפשים, ולא מוכנים לשמוע דעות של אחרים.
לדוגמא, סיפור ממש מוזר שקרה לי: דיברתי עם איזו מישהי בוואטסאפ על אינטרסקסים. היא לא הבינה מה זה, כנראה התבלבלה עם ג'נדרקווירים, והיא התחילה להגיד דברים בסגנון "הם חולי נפש" "הם מושפעים מהאינטרנט" "שיחיו איך שהם נולדו ויקבלו את עצמם במקום להעמיד פנים שהם מין שלישי". שלחתי לה את הקישור לעמוד של אינטרסקסים בויקי, אתם יודעים, איפה שכתוב שהם נולדו עם 2 איברי מין? היא לא נכנסה אליו אפילו.
בקיצור שונא אנשים מקובעים נרקיסיסטיים מתנשאים עם אגו נפוח כאלה.
אנונימי
אני שונא דתיים מתנשאים שחושבים שהם צודקים.
צריך להיות כבוד הדדי, כל צד שמתנשא על האחר הוא לא בסדר
אתאיסט גאה, אני מביע את דעתי בעניין כשמפנים אותה אלי ובכל זאת שומר על ערכים וכבוד של הצד השני כל עוד שומרים על הכבוד של הדעות שלי
ועם כל הכבוד רוב הפעמים שאתאיסטים מתחילים "להתנשא" או להראות גאווה בעניין זה כי אנחנו מיעוט שמותקף על ידי רוב וכשאנחנו מותקפים אנחנו מגנים על דעותינו. לא, זאת לא מלחמה או משהו, אבל זה ויכוח רב עוצמה שמשפיע על חיינו כאזרחים. בכללי אני חושב שהויכוחים הקטנים האלה מיותרים בהחלט אלא צריך להביא אותם למוקות גדולים כמו הכנסת או התקשורת כדי לפתור סוף סוף את הבעיות של האגו והדעות המנוגדות של שני הצדדים
זה מצוה, כמו שנאמר "הֲלוֹא מְשַׂנְאֶיךָ ה' אֶשְׂנָא וּבִתְקוֹמְמֶיךָ אֶתְקוֹטָט? תַּכְלִית שִׂנְאָה שְׂנֵאתִים - לְאוֹיְבִים הָיוּ לִי" (תהלים קלט, כא- כב).
כל הכבוד!
במקום לשנוא אותם תסבירי את הדעה שלך... התנשאות נובעת רק מתוך מחשבה שהאחר לא יודע. תסבירי להם שאת יודעת
אנונימי
אנונימי שמעליי
אלא אנשים שלא מוכנים להקשיב
אנשים שצוחקים עליך ועל "החבר/ים הדימיוני/ים שלך"
timi5 אולי אתם מיעוט של אתאיסטים אבל אני כנראה ההלניסט היחיד בארץ, איך תסביר את זה שעדיין אתאיסטים מתנשאים עליי, קוראים לי חולה נפש, צוחקים עליי, מגלגלים עיניים, קוראים לאלים שלי לא אמיתיים או חברים דמיוניים, מזלזלים בכל דבר שקשור לדת שלי, דוחפים לי את פרסי ג'קסון לפרצוף (כמה אני שונא את הספר הזה) בטענה שאני מושפע, ומתנהגים כאילו אני איזה טיפש טימהוני שנפל מהירח?
אנונימי
תתעלמו מתוצאה, הוא ממשיך לעשות את זה כי אתם ממשיכים להגיב לו, הוא יפסיק כשהוא יראה שלאף אחד לא אכפת
אנונימי
הוא ממשיך כי נותנים לו יחס
אנונימי
thanos, לעשות מה שאני עושה - זה לא נקרא לעבור את הגבול, כי אני עושה את המוטל עלי. מי שעובר כל גבול - שמי שמרשה לעצמו לחלוק על הקב"ה ולהרות את פיו, כאילו הוא ברמה שלו, חלילה. זה - שיא החוצפה!
thanos, העניין הוא שאלוקים - הוא לא רק שלי, אלא הוא מלך העולם ומי שלא מאמין בו - צריך להוקיע אותו.
קוראים לזה סנדרום ירושלים
אנונימי
הוא טרול כולם באתר צריכים להבין את זה
הוא יודע שלא אכפת לנו אבל הוא ממשיך לשים עלינו