7 תשובות
כופרים באיזו אמונה ואיזו דת? כל דת והכופרים שלה.
שואל השאלה:
לאופולד בלום, זה לא ברור מהשאלה? אני שואל שאלה כזאת: למה יש כאלה שרוצים להשוות את היהודי ירא ה' שהוא נגד הכופרים (שהרי היהודי ירא ה' באמת אמור להיות נגדם) לפעיל של דעא"ש?
שואל השאלה:
^^אנונימי, מוחה בך!
השוואות מוקצנות כאלו מזעזעות בעיניי
אמנם תלוי איך הסלידה מכופרים מתבטאת, אם מדובר באלימות פיזית קיצונית אז אני מבינה
אבל אם בגבול הנורמה עסקינן , רע נורא
מה הקשר בין מי שנגד הכופרים לפעיל של דעא''ש?!
אין קשר לוגי או הגיוני בין השניים.
אין כמעט שום מקום להשוואה, להוציא את המשפט "נגד הכופרים". כי המדינה האיסלאמית מבחינתם מנהלים מלחמת דת נגד הכופרים בדתם, הסונה. יהודי ירא שמים מתנגד לכופרים באמונה באלוהי ישראל ובתורת ישראל, אבל הוא לא עורף ראשים של אנשים.
שואל השאלה:
לאופולד בלום, בימינו לא הורגים אותם, אבל יש לזה סיבה שכתב אותה בעל "החזון איש":
"ונראה דאין דין מורידין אלא בזמן שהשגחתו יתברך גלויה, כמו בזמן שהיו נסים מצויין ומשמש בת קול, וצדיקי הדור תחת השגחה פרטית הנראית לעין כל, והכופרין אז הוא בנליזות מיוחדות בהטיית היצר לתאוות והפקרות, ואז היה ביעור רשעים גדרו של עולם, שהכל ידעו כי הדחת הדור מביא פורענויות לעולם, ומביא דבר וחרב ורעב בעולם; אבל בזמן ההעלם, שנכרתה האמונה מן דלת העם, אין במעשה הורדה גדר הפרצה, אלא הוספת הפרצה: שיהיה בעיניהם כמעשה השחתה ואלמות ח"ו. וכיון שכל עצמנו לתקן, אין הדין נוהג בשעה שאין בו תיקון, ועלינו להחזירם בעבותות אהבה, ולהעמידם בקרן אורה במה שידינו מגעת" (חזון איש, יורה דעה,סימן ב, סעיף קטן טז).
מה שכן, אם לא הייתה את הסיבה הזאת - וודאי שהיה צריך להוריד אותם כמו שכתוב בגמרא (עבודה זרה כו ע"ב), רמב"ם (משנה תורה, הלכות עבודה זרה, פרק י, הלכה א, הלכות רוצח ושמירת נפש , הלכה י, הלכות ממרים, פרק ג, הלכות ב-ג) ובשולחן ערוך (יורה דעה, סימן קנב, סעיף ב, חושן משפט, סימן תכה, סעיף ה).