3 תשובות
על פני הלשון פזורים קולטני טעם. רצפטורים.
לנו, בני האדם, קיימת היכולת לזהות חמישה טעמים בלבד:מלוח, מר, חמוץ, מתוק ואוממי.
umami - פירושו ביפאנית "טעים".
לטעם האוממי אחראי מונוסודיום גלוטמט msg.
מונוסודיום גלוטמט בודד לראשונה ב-1866
מאז הפך למרכיב בתזונה של מרבית תושבי כדור הארץ.
ישנם מוצרים, שהוספתם אל התבשיל, מעניקה לאותו התבשיל טעם משודר שאינו ניתן להגדרה. ההגדרה המדעית היא "אוממי". אותה התחושה המקנה לאוכל טעמים מודגשים, עמוקים ועזים יותר.
כשמוסיפים לתבשיל ירקות גבינת פרמזן, או גבינה כחולה מגורדת,
כשמוסיפים לרוטב שמנת פיטריות יער
או כשמוספים למרק ירקות פשוט אבקת מרק = מונוסודיום גלוטמט. (לאלפי הבדלות.)
אותו טעם- מודגש, מועשר, עז ועמוק יותר – זה ה"אוממי".
בתאבון. שיהיה לכם יאמי וגם אוממי.
קצת ארוך. מתוך האתר שבקישור:
לנו, בני האדם, קיימת היכולת לזהות חמישה טעמים בלבד:מלוח, מר, חמוץ, מתוק ואוממי.
umami - פירושו ביפאנית "טעים".
לטעם האוממי אחראי מונוסודיום גלוטמט msg.
מונוסודיום גלוטמט בודד לראשונה ב-1866
מאז הפך למרכיב בתזונה של מרבית תושבי כדור הארץ.
ישנם מוצרים, שהוספתם אל התבשיל, מעניקה לאותו התבשיל טעם משודר שאינו ניתן להגדרה. ההגדרה המדעית היא "אוממי". אותה התחושה המקנה לאוכל טעמים מודגשים, עמוקים ועזים יותר.
כשמוסיפים לתבשיל ירקות גבינת פרמזן, או גבינה כחולה מגורדת,
כשמוסיפים לרוטב שמנת פיטריות יער
או כשמוספים למרק ירקות פשוט אבקת מרק = מונוסודיום גלוטמט. (לאלפי הבדלות.)
אותו טעם- מודגש, מועשר, עז ועמוק יותר – זה ה"אוממי".
בתאבון. שיהיה לכם יאמי וגם אוממי.
קצת ארוך. מתוך האתר שבקישור:
קישורים מצורפים:
שואל השאלה:
חחחחח תודה, שכחתי את המלוח :p
אז אוממי זה בעצם כמו חריף. זה טעם מודגש יותר אבל הוא לא מוגדר.
מגניב d:
חחחחח תודה, שכחתי את המלוח :p
אז אוממי זה בעצם כמו חריף. זה טעם מודגש יותר אבל הוא לא מוגדר.
מגניב d:
כן מאמי :)