2 תשובות
תפ"א
מלח
רוטב צ’ילי חריף-מתוק
----------------------------------
אופן ההכנה
חותכים תפ"א לקוביות קטנות ס"מ על ס"מ מפזרים מלח שהתפ"א יספוג לפני הטיגון , מחממים במקביל שמן עמוק כשהשמן חם שמים את התפ"א בסיר לכ-10 עד 15 דק’ מוציאים את התפ"א מהשמן סופגים את השמן היטב.
לאחר מכן לוקחים רוטב מדהים של צ’ילי חריף מתוק (קונים את זה בחנויות של תבלינים תאילנדים) שופכים לא מעט על תפ"א שיראה די עסיסי ורטוב (לא להגזים גם כן..) ולהכניס לתנור חם כ-15 דקות מוציאים ואוכלים
טעים טעים..(מומלץ עם כבד עוף על מצע בצל)
בתאבון!
מתכון נוסף
תפוחי אדמה (1.5 לאדם), חותכים לפלחים 6-8. מרתיחים מים עם כפית מלח ומבשלים את הפלחים 7 דקות, לא יותר (מרתיחת המים).
מסננים ומיבשים.
בקערה : חצי כוס שמן, כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם, כמון (לאוהבים), פפריקה מתוקה, שום, מעט קארי
מניחים את תפוחי האדמה על תבנית עם נייר אפיה אחד ליד השני ומברישים עם התערובת בנדיבות.
אופים : 10 דקות על 200 מעלות ועוד 30 דקות על 180, אם רוצים השחמה עמוקה יותר עוד 10 דקות.
במידה והתערובת לא מספיקה להוסיף שמן ותבלנים
בתאבון
חיים אופק מומחה סטיפס