8 תשובות
לך לך מארצך
*עקדת יצחק
עשרת הנסיונות של אברהם,
יוסף שנשאר שומר מצוות אפילו שהיה במצרים
שואל השאלה:
אפשר בבקשה הסבר?
אנונימית
על עשרת הנסיונות?
שואל השאלה:
כן...
אנונימית
המשנה במסכת אבות (פרק ה משנה ג) אומרת שאברהם אבינו התנסה בעשרה נסיונות. הרמב"ם מונה אותם: 1. "לך לך מארצך". 2. הרעב שהיה בארץ ואברהם הוכרח לרדת מצרים. 3. בהילקח שרה לבית פרעה. 4. מלחמתו עם ארבעת המלכים. 5. בקחתו את הגר לאשה לאחר שלא נולד לו ילד משרה. 6. ברית המילה בזקנותו. 7. לקיחת שרה לבית אבימלך. 8. גירוש הגר. 9. הרחקת בנו ישמעאל. 10. עקידת יצחק.
(עשיתי קופי מאתר 'ישיבה', הוא מצוין )
שואל השאלה:
תודה רבה❤
אנונימית
אני מכיר אחד עם משה ופרעה ביציאת מצרים; שהשם אמר למשה "לך לפרעה תגיד לו שישחרר את עם ישראל מעבדות" כביכול, אז משה אומר להשם כאילו " מה אני? איך אני יגיד לו, למה אתה לא שולח את אהרון שיגיד לו, הרי אני מגמגם אז איך אדבר מולו" משהוא בסיגנון, אז השם כעס כי משה התחיל לחשוש למרות שהשם איתו, והוא יכול בשנייה לעשות שמשה לא יגמגם ושזה ילך בסדר. בקיצור משה הלך לפרעה בסוף כמו גדול, ואמר לו הכל.

הניסיון פה זה שה' רצה לראות איך משה יגיב, ומשה הגיב בפחד. שזה קצת זלזול בקדוש ברוך הוא, כי ה' הכל יכול והוא יודע מה הוא עושה, הוא לא ישלח את משה סתם ככה.

מקווה שעזרתי