3 תשובות
ההבדל בין הבצקים הוא כמות השומן והעובי
בצק עלים רגיל - הוא בצק עבה ומאד שמן (יותר מרגרינה, יותר שומן טראנס לא בריא בכלל)
בצק פילאס - הוא בצק דק, עדין יותר, יבש יותר (פחות שומן - יותר בריא)
פילאס הרבה יותר דק ויותר קשה לעבוד איתו-מתייבש מהר וצריך מיומנות מתאים לסיגרים לעומת זאת בצק עלים יותר קל לעבוד איתו לא מתייבש מהר אך שומני מאד.
בדקתי על האריזות של שני הבצקים, ושניהם מכילים אותה כמות שומן, הפילאס - קצת יותר.
אז מאיפה האגדה שהוא פחות שמן?
פילאס - 26 גר שומן ב100 גרם, מתוכם 13 גרם רווי
עלים - 21.6 שומן ב100 מתוכם 12.5 רווי
אפרת