6 תשובות
אפשר להכין לבד בבית ולהלן מתכון מספרי "המטבח":
מחממים גביע של שמנת מתוקה לטמפרטורה של כ-40 מעלות, שופכים את השמנת לכלי זכוכית ובוחשים לתוכה 3 כפות של רוויון או יוגורט, מכסים את הכלי, עוטפים במגבת ומציבים במקום חמים ל- 10-12 שעות ולאחר מכן מציבים במקרר (אפשר לאחסןכשבוע ימים) בהצלחה
אברהם שרם מומחה סטיפס
שואל השאלה:
תודה על התשובה
להציב במקום חמים הכוונה מחוץ למקרר או שצריך לחמם (עכשיו חורף)?
ברוב המתכונים שמציינים קרם פרש ניתן להחליף אותו ביוגורט רגיל או בחלב, לפעמים אפילו במיץ כלשהו.
את מוזמנת להעלות את המתכון בשאלה חדשה ואוכל להגיד לך מה התחליפים המדוייקים למתכון הזה כדי שלא תצטרכי לטרוח כל כך.

עודד פישר
אופה קונדיטור
עודד פישר מומחה סטיפס
שואל השאלה:
יש שני מתכונים:
1 מתכון לחומוס:
2 שיני שום
400 גרם גרגרי חומוס משומרים ומסוננים
1 כף טחינה
4 כפות קרם פרש
1 כפית כמון
מיץ טרי סחוט מ1/2 לימון
פלפלת אדומה
2 כפיות כוסברה טריה קצוצה
מלח ים

אופן ההכנה בקצרה כולל הוספת החומרים בסדר מסויים למעבד מזון והגשה


מתכון 2: פשטידה מוקרמת של כרישה ודג מעושן:
900 גרם פילה חמור ים או בקלה מעושנים ללא עצמות
600 מ"ל חלב
2 עלי דפנה
115 גרם פטריות שמפניון חתוכות לרבעים
115 גרם גרעיני תירס קפואים
115 גרם אפונה קפואה
60 גרם סלמון מעושן פרוס דק
600 גרם כרישות פרוסות
5 כפות קרם פרש
3 כפות קורנפלור
1-2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
25 גרם גבינצ צדר בשלה מגוררת

אופן ההכנה (בקצרה) כולל בישול הדג והירקות במחבת עם חלב
ריכוך הכרשות במחבת נקי נפרד, מורידים את המחבת מהאש, מחכים שיצטנן ומוסיפים קרם פרש ובוחשים
אחר כך הכנת רוטב קורנפלור, חלב ותבלינים, שופכים על הדג והירקות, מוסיפים את שכבת הכרישות ומוסיפים גבינה מלמעלה. אופים בתנור 200 מעלות לחצי שעה.
ברשת פורשף בקרליבך 11 ת"א יש כל מה שצריך לאפיית עוגות
שואל השאלה:
אני גרה בבאר שבע