3 תשובות
המלח מעלה את טמפרטורת האידוי של המים ובכך הביצים מתבשלות בטמפרטורה גבוהה יותר ממאה מעלות
אברהם שרם מומחה סטיפס
הוספת מלח למים מעלה את טמפרטורת הרתיחה של המים ובהתאם לזאת, המוצרים יתבשלו על אש "גבוהה" יותר.
זה כמו להכניס לתנור מוצר על 150 מעלות במקום על 100 מעלות. משך האפיה יהיה קצר יותר משמעותית
המלח גורם לאידוי מואץ של המים בגלל הנתרן הרב שבו לכן כאשר רוצים לזרז את הרתיחה של המים מוסיפים מלח בישול שהוא עשיר בנתרן.

אגב לא תמיד קיצור תהליכי הבישול זה יתרון קולינארי יש מזון שדווקא בישול איטי יותר נכון ומתאים.

רן