4 תשובות
בחנויות דגים, לבקש סלמון טרי ואפשר לבקש שיפלטו ויחתכו לרצועות לסושי
הכי טוב סלמון טרי, כמו שענת כתבה, והוא כמובן הכי יקר (יכול לעלות 80 ומעלה ש"ח לק"ג).
אפשר להפשיר סלמון קפוא אבל המרקם קצת נפגם.
את הסלמון הטרי כדאי לקנות בחנות דגים שאתה סומך עליהם שהוא באמת טרי - אל תקנה מדוכן בשוק אלא מחנות מסודרת, בעיקר בגלל שאתה רוצה גם לאכול אותו טרי ולא להיות חולה.

לדעתי סלמון מעושן בסושי זה מעולה, כמובן לא נאמן למקור אבל טעים מאוד וללא חשש חידקים מדג נא. כדאי לקנות נתח מעושן לא פרוס ולפרוס לבד לנתחים מתאימים.

בתאבון
טרי כמובן זה "הכי"
צריך לזכור, שטרי חייבים להשתמש בו בפרק זמן קצר יחסית ולא ניתן להחזיקו במקרר מעבר לכמה שעות, להקפיא שוב חוזרים למצב של פגיעה אפשרית במרקם.
סלמון מעושן - הנמקר מצונן, גם אם לא ממש יגרום לכל יפני להתעלף מהרעיון יתאים לכך.
אגב, בהיותי לפני שנים בניו יורק, ניתן היה לקבל שוסי עם דג נא, מטעמי בריאות
בתאבון.
איך עושים דג טרי לסושי?
ניסים עמר
line:445