8 תשובות
אני בטוחה שאותם אנשים שאוכלים/מכינים/מזמינים את אותו דג מודעים להשלכות של אותו מעשה, הבחירה נמצאת בידיים שלהם, כנראה הדג הזה נחשב 'מעדן' ביפן.. אני לא כל כך מבינה בזה.
דג הfugu נכון?
והם הולכים ללמוד כי זה דג טעים והם רוצים את המאכל האקזוטי הזה במסעדה שלהם
וסתם כי זה מאכל אקזוטי וטעים אז הם מוכנים להסתכן
הסיכון והטעם כנראה
הדג הזה עולה הרבה מאוד כסף, ומי שיודע להכין אותו נחשב לשף מאוד נחשב ומכובד, ולכן כנראה שיותר אנשים יבואו למסעדה שלו
אבל בכללי הסיכון גם מרגש אנשים, וכנראה שיש לזה טעם מעולה
חוץ מזה, זה גם נחשב לאיזשהו סמל סטטוס כמו יין או כמו סיגרים.
שואל השאלה:
הם הולכים להסתכן בלאבד את חייהם זה לא סתם סיכון
וכל זה בגלל טעם?
אנונימית
טעם גורם להנאה
אין אנשים שמחליטים לנסוע על 180 קמ"ש בכביש מהיר כי זה מרגש אותם, למרות שהם יכולים למות? זה בדיוק העניין עם הדג הזה. יש כמובן את הסיכוי שהדג לא הוכן כראוי, אבל עדיין, הוא די טעים וגורם להנאה, אז הם מחליטים לאכול אותו
ביפן זה נהפך לסוג של תואר ולא רק טעם בשביל השפים
שואל השאלה:
לנסוע בכביש מהיר במהירות גובהה זה לא אותו סיכון כמו לאכול דג רעיל לשעבר.
אנונימית
כן אבל בקושי כבר יש מקרים שמורעלים בגלל כל ההכנות שעושים לזה וגם רוב מוחלט של מי שמורעל זה דייגים שהכינו את זה בעצמם אז אין ככ סיכון גדול כמו שאת מציגה את זה
תכלס? גם לעשות צניחה חופשית יש בזה אותו סיכון