12 תשובות
ברור שכן, גם אני ככה למעשה.
כן, כמוני
כן, יש פה בסטיפס איזה ''חרדי'' כזה
אמאא הרגע חשבתי על זה
וכן, אני מאמינה באלוקים ושמרתי שבת עד לפניי שנה ואני לא ממש מאמינה לסיפורים בתנך אלה רק לעשרת הדברות וזה...
זה אפשרי, אבל השאלה האם זה הגיוני או סתם משהו רגשי? אם את לא מאמינה לסיפורי התנ"ך, מנין מגיעה האמונה באלוהים? כלומר, מיהו אותו אלוהים? מה הקשר שלו אלייך? האם הוא אל יחיד? איך את יודעת? כל כך המון דתות ואמונות התפתחו בעולם, וכל אחת הגדירה אחרת את הנושא הזה (יש דומים יותר ופחות, יש דתות הנשענות על אותו רעיון, אבל לכל אחת סיפור שונה במידה כזאת או אחרת). אם מבחינתך כל אלו הם סתם סיפורים שלא באמת התרחשו, אז מדוע להאמין באלוהים?
גבלס, זה לא 'חרדי'', זה מחריד. אפיקורוס גמור...
מי זה ה"חרדי" הזה שאתם מדברים עליו?

אני אולי?
שואל השאלה:
לא... אני אסביר
יש סיפורים שפשוט נשמעים לא אמיתיים כאלה, שאני לא באמת מסוגלת להאמין בהם כל כך.
אני כן מאמינה שיש אל כזה אבל לא יודעת
אנונימית
shababnik, בגלל שאין איסור לשון הרע על אפיקורסים, אלא אדרבה מצווה לספר אותם (עיין בחפץ חיים, כלל ח סעיף ה) אגיד לך במי מדובר. נדרתי נדר לאלוהי בארסה אהבתחיי.
לשואלת השאלה. זה שכתובים שם דברים שנחנו לא רגילים לראות אותם ביום-יום, זה לא אומר שהם לא קרו. ה' הוא כל יכול. בדורנו יש הסתר פנים, אך ה' עשה עם אבותינו מספיקים נסים וצוה עליהם שהם יעבירו את זה לבנהים. זאת אחת המטרות החשובות ביותר של ליל הסדר. את יודעת מה ההבדל בין נס לטבע? מבסיר הרב יעקב ישראל לוגאסי שליט"א (בספרו "אמונת ישראל) שבאמת אצל ה' יתברך אין הבדל, אלא שדבר שאנחנו לא רגילים לראות נקרא "נס " ודבר שאנחנו רגילים לראות נקרא "טבע" (בגימטריא 86=אלוקים (עם ה)). גם בדורנו של הסתר פנים ה' משגיח על עולמו בצורה נפלאה, כי אחרת העולם היה פשוט חרב. תסכלי על עם השמירה המיוחדת שיש לעם ישראל לאורך כל ההיסוריה שלנו. כל האומות שונאים אותנו והקב"ה מצילנו מידם. אנחנו העם הכי קטן בעולם, הכי שנאוי, אבל נצחי. אביא לך את דברי המדרש על זה: "אדריאנוס אמר לרבי יהושע גדולה הכבשה העומדת בין שבעים זאבים, אמר ליה גדול הוא הרועה שמצילה ושומרה ושוברן לפניה, הוי כל כלי יוצר עליך לא יצלח:" (תנחומא, תולדות ה).