11 תשובות
עדיף שלא מאותן סיבות שאמרו מעלי במיוחד עם השמן תלכי בינתיים למקום קרוב ותיקני שם אוכל כשר
ממש לא.. רוב הסיכויים שהכלים לא כשרים
ברור שלא לאכול!
כל הכלים שם לא כשרים.. לא להתקרב לשם בכלל אם את שומרת כשרות.

ומה זה השטויות פה שאומרים "תלוי..". או שזה כשר או שזה לא כשר. נקודה.
זה לא כשר אבל זו החלטה שלך. את יכולה גם לקנות בחנות אחרת ולאכול איתם.
לא
אנונימית
אם את באמת שומרת כשרות אל תאכלי שם כלום, אסור לאכול במקום שפותח בשבת/לא מחזיק תעודת כשרות/מוכר לא כשר אם את שומרת כשרות
^יש מסעדות שמוכרות כשר וסגורות בשבת אבל בגלל שהכל זה כסף אין להם תעודת כשרות. מה הבעיה לאכול שם?
אנונימית
בעיקרון הם מטגנים את הציפס באותו כלי שהם מטגנים את הבשר.. אולי תלכי איתם ותקני אוכל במסעדה ליד או משהו או שהם יכולים להיות חמודים וללכת איתך למקום שכולם יוכלו לאכול בו
כעיקרון לא.
כי יש חשש שזה נגע בביקון. או בושל בתנור שהיה בו חלבי ובשרי ביחד.
כי אין שם משגיח בשביל לוודא שהמקום באמת כשר.

שהרי מה ימנע מהם פה ושם להכניס איזה כלי לא מוטבל או שהיה פעם בשרי ולהשתמש לחלבי או כל מיני דברים אחרים...


יש שמקלים ואם מכירים את המקום והבעלים ויודעים שבאמת כשר ואין מה באמת שיכול לא להיות כשר (למשל מאפיית לחמים) אז אוכלים בכל זאת.
אם רוצים להיות בטוחים אבל אז מתרחקים ממקומות כאלה ומעדיפים מקומות עם תעודת כשרות.