7 תשובות
עוגה/פנקייק/טוסט/חביתה
FML
ציפס או אדממה ואם את מחפשת משהו מתוק אז עוגיות שוקולד ציפס
שניצל/צ'יפס/המבורגר/פסטה
FML
ספגטי ברוטב עגבניות - מטגנים בצל בסיר עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות והשום ומערבבים ומבשלים כ- 3 דקות. מוסיפים את הרסק, עלי הבזיליקום, המים הרותחים ומתבלים. מכסים ומשאירים על אש נמוכה בין 15 דקות לחצי שעה.

כדורי פירה ותירס- מחממים תנור ל200 מעלות ומשמנים נייר אפיה.
מבשלים את תפוחי האדמה: מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות. שמים בסיר, מכסים במים ומחממים על אש גבוהה עם מכסה. לאחר שהמים רותחים (מבעבעים), מנמיכים מעט את הלהבה וממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה מתרככים (ניתן לבדוק עם מזלג האם ננעץ בקלות בתפוחי האדמה).
מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומועכים בעזרת מועך פירה. מצננים מעט ומוסיפים גרגירי תירס, קורנפלור (או קמח), מלח ומערבבים היטב.
יוצרים כדורים עם הידיים (בקוטר של כ-4 ס"מ) ומגלגלים בפירורי לחם. מניחים על נייר אפיה משומן ומרססים/מברישים מעל מעט שמן.
אופים בתנור במשך 25-30 דקות. הופכים צד ואופים 10 דקות נוספות, עד להזהבה.

מרק אטריות -מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים שום וגזר ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות.
מתבלים באבקת מרק, כורכום, מלח ופלפל שחור. מוסיפים 6 כוסות מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
לאחר שהמים רתחו מוסיפים את האטריות הדקות ועלי הפטרוזיליה. מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-15 דקות, עד שהאטריות מתבשלות.
לביבות תפוחי אדמה וגזר -מחממים את התנור ל190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותו בשמן.
מועכים/טוחנים את תפוחי האדמה והגזר עד לקבלת מרקם של פירה ומערבבים היטב עם שאר המרכיבים.
יוצרים קציצות בעזרת הידיים, טובלים בפירורי לחם משני הצדדים (אפשר להכין גם בלי פירורי הלחם) ומניחים אותן על נייר האפיה המשומן. מרססים מעל מעט שמן ואופים במשך 30-35 דקות, עד שהקציצות מזהיבות (מומלץ להפוך את הקציצות צד לאחר כ-20 דקות).

פסטה בטטה ותרד- מחממים מחבת רחבה עם כף שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.
מוסיפים את קוביות הבטטה, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה עד שהבטטות מתרככות (ניתן לבדוק בעזרת נעיצת מזלג).
מוסיפים את עלי התרד ומערבבים כ-2 דקות עד שהעלים מצטמצמים.
מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת, מתבלים (2 כפות שמן זית, כפית בזיליקום יבש, מלח ופלפל) ומערבבים כדקה. מסירים מהאש, מפזרים מעל גבינת פטה/בולגרית ומגישים.

פסטה עם עגבניות שרי וזיתים- מחממים מחבת גדולה עם שמן זית, מניחים את עגבניות השרי והזיתים, ממליחים מעט ומטגנים כ-5 דקות עד שהעגבניות מעט מתרככות (יש לשים לב שלא יתרככו מידי עד כדי עיסה). מסירים מהאש ומעבירים לצלחת.
לאותה מחבת מוסיפים שום כתוש ומערבבים כדקה. מוסיפים רסק עגבניות ושמנת מתוקה. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מבשלים 2-4 דקות עד שהרוטב מעט מסמיך (אך לא יותר מידי) ומחזירים את עגבניות השרי והזיתים למחבת. מערבבים היטב ומסירים מהאש. יוצקים את הרוטב מעל הפסטה ומגישים.

בשר טחון ופטריות - מחממים מחבת גדולה ורחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים בשר טחון ומערבבים במשך כ-3 דקות, עד שצבעו משתנה והוא מתבשל. מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים ומבשלים במשך 7-8 דקות, עד אש בינונית-נמוכה.
מתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים כוס ושליש מים ומערבבים.
מערבבים בכוס 2 כפיות קורנפלור ו-4 כפות מים קרים עד לתערובת לבנה חלקה, ללא גושים. מוסיפים לתבשיל ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. כשהנוזלים מבעבעים, מוסיפים פטרוזיליה, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים כ-5 דקות, עד להסמכת הרוטב. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

שניצל הכי טעים
פיצה, זה יחסית קל ולא יקח יותר משעה