התמונה ברשיון Creative Commons
3 תשובות
בצק שמרים הכי טוב להכין אותו עם מים מהברז ולהתפיח בטמפ' החדר. זה לוקח בד"כ יותר זמן (שעה-שעה וחצי) אבל ככה הבצק מבשיל ומתפתח הרבה יותר טוב.

אם רוצים לזרז את התהליך עדיף להשתמש במים פושרים (לא חמים!) וככה לחמם מראש את הבצק, מאשר להכין בצק קר ולהניח אותו במקום חם ואז התפיחה לא אחידה.

השיטה הנ"ל טובה גם למתכון שכתוב בו להתפיח לילה במקרר.
השיטה הזאת, להתפיח בקירור עלולה לגרום לבעיות, אבל אם בכל זאת רוצים לעשות ככה אזי צריך ללוש את הבצק, להניח למנוחה של 15-20 דקות ורק אז להכניס למקרר עד הבוקר. לקחת בחשבון שאח"כ העוגה/חלה קרה מאוד והתפיחה השניה בתור חלה או עוגה מעוצבת תהיה ארוכה פי 2 עד 3 מאשר כשעובדים עם בצק בטמפ' החדר.

בהצלחה,
עודד פישר
אופה קונדיטור
עודד פישר מומחה סטיפס
צריך לעשות מה שכתוב במתקון. יש מתקונים שהם טובים, ויש כאלה שפחות.
לא נדע אם לא ננסה. בהצלחה!
סליחה, מתכון..