10 תשובות
אני חושב שזב סתם טורט עם קצפת ופירות
שואל השאלה:
חחח לא זה בצק עוגיה כזאת שמכינים
סליים
אנונימית
אולי עוגה עם בצק סוכר?
בדיוק היום חיפשתי גם מתכון והכנתי בינתיים רק את הבצק ומחר את השאר.. תנסי לכתוב עוגת מספרים ואותיות בגוגל.. אבל שתדעי שכמעט כל מתכון שראיתי הוא שונה. אני מצרפת קישור לדוגמא למתכון מסויים שאין לי מושג איך הוא יוצא, אבל הנה המתכון שאני השתמשתי בו:
לבצק-
200 גרם קמח מנופה
175 גרם שקדים טחונים (קניתי מוכן בחנות אפייה)
175 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
חלמון ביצה (שמים בנפרד)
שמים הכל במעבד מזון ומפעילים בפולסים קצרים עד שיש מרקם של פירורי לחם.
מוסיפים את החלמון ואז שוב מפעילים עד לקבלת בצק אחיד.
שמים את הבצק בנילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

בינתיים את יכולה להדפיס מספרים/אותיות על דף רגיל ולהעתיק את זה לנייר אפייה. תגזרי את הנייר אפייה לפי הסימון ואז אחרי שאת מוציאה את הבצק מהמקרר את יכולה כבר לרדד אותו על משטח מקומח (עדיף על נייר אפייה, ככה תוכלי ישר לשים על מגש ובתנור מאשר להתעסק עם להרים את הבצק עצמו) ושמה את האות/מספר שעשוי מנייר אפייה על הבצק וחותכת אותו בקצוות. שמים בתנור על 150 מעלות עד להזהבה. לי לקח 10-15 דקות, אבל זה מאוד תלוי בעובי שתעשי אז שימי לב שזה לא דק מדי כדי שלא יישרף וגם כדי שלא ישבר כשתרכיבי את השכבות

לי יצא מספיק בצק ל- 4 מספרים ועוד נשאר קצת שעשינו ממנו עוגיות


הקרם-
2 שמנת מתוקה
כוס חלב
שקית שלמה אינסטנט פודינג/ כוס חד פעמית אינסטנט פודינג

מקציפים לשמנת יציבה, מזלפים על הבצק, שמים את השכבה השנייה של הבצק ומזלפים שוב ואז שמים למעלה פירות/שוקולדים.

הטעם של הבצק יצא מין כזה טעם של עוגיית חמאה, לקרם עדיין לא הגעתי
אנונימי
שואל השאלה:
מי שכתבה לי איך יצא העוגה?
האמת שלא טעמתי אותה בתור עוגה אלא את הבצק בנפרד ואת הקצפת בנפרד.. שניהם יצאו טעימים אז כנראה שגם העוגה :) ממליצה לך לעשות את הקצפת עם שמנת צמחית כי זה הרבה יותר יציב מאשר עם שמנת מתוקה רגילה. וכשמרכיבים את השכבות צריך להיזהר כשמרימים את הבצק כי הוא נשבר די בקלות, לא נורא אם יש שבר כי הקצפת גם ככה מכסה אבל פשוט צריך להיזהר שזה לא יתפרק לכמה חלקים ואז יהיה יותר קשה להסתיר
אנונימי
איל העוגה נראית אחרי חיתוך?
פירות
אנונימי
שואל השאלה:
שמת מעל שוקולדים או פירות?