עוף קפוא, אם הוא עטוף כמו שצריך יכול להחזיק הרבה מאוד זמן במקפיא (למעלה מחודש). כל עוד הוא שומר על הצבע המקורי שלו אפשר להשתמש בו. אם הוא מתחיל לפתח צבע לבן סימן שהוא מתייבש ומתחיל להתקלקל.
הפשרת עוף - הכי טוב בטמפ' החדר, בעטיפה המקורית עד שמפשיר לגמרי (כמה שעות). אם רוצים לזרז אפשר באמבט מים פושרים אבל גם אז לוקח לו זמן להפשיר.
לא להתמש במים חמים! העוף מתחיל להתבשל מזה, רק מים שאפשר לגעת בהם בידיים.

לא מומלץ להרטיב עוף שמיועד לצלי, העוף סופג מים והופך יבש יותר בצלייה בגלל זה.
תשובת קודמי מוציינת רק הערה אחת.
ההפשרה הנכונה היא להוציא העוף יום קודם להפשירות במקרר. בישראל החום הגבוהה עלול להזיק להפשרה בחוץ. רצויי מד להוציא את העוף מהמקרר כשעה לפני הטיפול בו.
בכל מקרה.. על מנת לטגן לאפות בתנור או על הגריל יש להפשיר העוף לגמרי.
בתאבון
שלום רב
במשך לילה שלם דלת המקפיא הייתה מעט פתוחה מוקדם בבוקר בסביבות 5:30 גיליתי זאת בדקתי את העוף שהיה ארוז באריזתו המקורית והוא היה מופשר, אבל נראה טרי ללא צבע או ריח
האם בכל מקרה עלי לזרוק את העוף?
שי
כמה זמן חזה עוף מפשיר?
אנונימי