4 תשובות
שלום לך,
אני לא מדהימה באפייה, אבל שתי נק' למחשבה:
1) ייתכן שאת פותחת את דלת התנור במהלך האפייה? כניסת אוויר קר באופן פתאומי לתוך התנור החום גורם לנפילה של העוגות.
2) כשהאפייה מסתיימת, נסי להניח את העוגה הפוכה על פני רשת- אם יש לך רשת עם "רגליים"- כלומר, כזו שתאפשר לך להניח עליה את העוגה מבלי שזו תיגע בשולחן או בשיש עליו מונחת הרשת- עשי זאת. הדבר ימנע מעט את נפילת העוגה- כוח הכובד ימשוך אותה למטה, כך שכשהיא תתקרר ותהפכי אותה בחזרה למצבה הנורמלי לא תקבלי עוגה נפולה.

חוששתני שיותר מזה לא אוכל לעזור לך.. בהצלחה!
יעל
תנסי להוסיף קצת שום כתוש ותראי מה זה עושה. בהצלחה!
מיכי
על מנת שעוגה לא תיפול צריך להקפיד על כמה דברים:
- שהאפייה לא תהיה חזקה מדי, להוריד טמפרטורה במידת הצורך ולאפות מעט יותר זמן.
- שהיא לא תעלה מהר מדי בתנור - להפחית אבקת אפייה במידת הצורך.
- שהיא תהיה אפוייה מספיק במרכז - לבדוק היטב עם קיסם במרכז העוגה לפני שמחליטים להוציא אותה מהתנור.

אין בעיה לפתוח את התנור באמצע או לקרר מהר בעוגות בחושות.

בהצלחה
עודד פישר
אופה קונדיטור
עודד פישר מומחה סטיפס
התשובה של עודד פישר מדוייקת ומושלמת
שושי קונד' שמיר
באותו הנושא: