5 תשובות
אני לא משתמשת אי אפשר לדעת אילו חיידקים התערבבו בה בזמן הזה.
העיקר הבריאות :)
אני חושבת שכדאי להשתמש בביצה חדשה, ליתר ביטחון.
חג שמח, טלייה
אין שום בעיה להשתמש בביצה טרופה מאתמול. כסי היטב את הצלוחית בה היא נמצאת בניילון נצמד. עושים כך גם בקונדטוריות הטובות ביותר.
אנונימית
מבחינת ההלכה יש עניין לא לאכול ביצה שעמדה לילה (אם אני לא טועה זה בגלל רוח רעה ששורה בזה ). אבל אם היתה מעורבבת בעוד משהו אפילו מעט מלח או משהו אז זה בסדר !
אנונימי
מבחינה בריאותית אפשר לאכול ביצה פתוחה עד 7 ימים מהפתיחה כל עוד היא עמדה במקרר בכלי מכוסה בזמן הזה ושהיא מיועדת לבישול/אפייה (גם למרוח על החלה).

מבחינה הלכתית כדאי להמנע מביצה שעמדה פתוחה במשך הלילה כמות שהיא (עניינים של רוח רעה) אבל אם הוסיפו דבר מה (שמן, סוכר, מים, מלח) אפילו בכמות מזערית לתוך הביצה אין בעיה לשמור אותה במשך הלילה.

כשאני שומר ביצה למרוח על העוגות אני מערבב פנימה מעט מים וטורף, זה גם עוזר למרוח יותר בקלות וגם מאפשר הלכתית לשמור במקרר. עדיף לעטוף את הכלי עם ניילון נצמד, ואם רוצים לשמור ליותר מיום אחד כדאי לרשום על הניילון תאריך עם טוש, שנזכור ממתי הביצה פתוחה.

עודד פישר
אופה קונדיטור