זה תלוי מאוד במתכון ובסוג העוגה.
אם תשאלי שוב עם המתכון המדוייק, אוכל לתת לך הנחיות להמרה שלו.
הכלל העקרוני: אם במתכון המקורי יש אבקת אפייה אז אין צורך להוסיף עוד, וההחלפה של הקמח בקמח קונדיטור תהיה לפי משקל (כוס קמח זה בערך כוס וקצת מהתחליף של קונדיטור).
הכלל נכון רק לעוגות בחושות, לעוגות שמרים ואחרות הכללים אחרים לגמרי.

מתכון לעוגת גזר מעולה, שניתן להחליף את הקמח בקמח קונדיטור בלי בעיות
(שאר הקוראים את התשובה מוזמנים לנסות עם קמח רגיל)

200 גרם (כוס) סוכר
2 ביצים
100 גרם (1/2 כוס) שמן
35 גרם (3 כפות) דבש
200 גרם (1 כוס) גזר מגורד
190 גרם (1/3 1 כוס) קמח
1 אבקת אפייה
כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט
1/2 כפית ג'ינג'ר

את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים מערבבים בקערה. בקערה נפרדת מערבבים את כל שאר החומרים ומוסיפים פנימה את תערובת הקמח.
מעבירים ל-2 תבניות אינגליש קייק ואופים בחום בינוני (160 מעלות) כ-30 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

חג שמח ובהצלחה!
עודד פישר
אופה קונדיטור

נ. ב.
את מוזמנת לבקש מתכונים נוספים במייל:
oded@bamixer.co.il
יש בתפוז פורום "צליאק" ובו כמובן גולשים שאסור להם קמח עם גלוטן. תוכלי להתייעץ שם.

אני מכירה מישהי שאופה עוגות ולחמים מקמחים תחליפיים שונים.

שנה טובה ונועם בכל מעגלי חייך.