6 תשובות
שלא תעזי! תאכלי נכון ובריא תעשי ספורט וככה תגיעי לתוצאות לא דרך הרעבה שיכולה להיגמר במחלה ארורה!
אנונימית
אני יכולה לומר לך איך... לא להקיא ולרזות.
רוצה לשמוע?
אמ.. כל מה שאת צריכה לעשות זה לאכול בריא ולעשות ספורט ו*לא* להקיא וככה תרדי במשקל ויהיה לך את הגוף שתמיד רצית.
להקיא זה לא הפיתרון, את יכולה להתמכר לזה וחס וחלילה להיות בולמית.
אל תעשי את זה. זה לא בריא בכלל. תרדי במשקל עם דיאטה מסודרת והרבה התעמלות.
תקשיבי לי טוב טוב טוב!
להקיא בכוונה, ולא משנה באיזו תדירות- זו הפרעת אכילה.
הפרעה באכילה מדרדרת אותך למקום שתרגישי שבסופו של דבר ימצה את עצמו, וברגע שתרצי לצאת מזה- יהיה קשה מאוד. כי זה הרגל.
התופעה הזאת נקראת בולימיה או הפרעת אכילה לא ספציפית. בולימיה באה מהמילה בולמוס.
בולמוס זה חוסר שליטה על אוכל, כמויות גדולות של אוכל בפרק זמן קצר יחסית שלאחריה בדרך כלל הנערה עושה הקאות מכוונות.
הפרעת אכילה לא ספציפית, יכולה להיות בולימיה אבל בלי כל הקריטריונים של המחלה הזאת.
אחד הקריטריונים של המחלה הזאת זה בולמוס.
אפשר להפוך בולימיים גם בלי זה.
הבעיה היא, שרוב הנערות הלוקות בהפרעה זו, לא רק שיש להן דחף להקיא בכוונה אלא הן נוטות גם לפתח בולמוסים בהמשך ובשלב מאוחר יותר 'לענות' לכל הקריטריונים של בולימיה. וזה אחת הסיבות שדבר כזה גורם להשמנה!
עליתי מבולימיה 15 קילו.
עוד סיבה שגרמה לעודד את העליה הזאת במשקל- זה קצב חילוף החומרים בגוף.
כשמכניסים אוכל למערכת העיכול ומוציאים אותו חזרה ומכניסים שוב ושוב ואז מוציאים וכו' וכו'.. קצב חילוף החומרים בגוף נדפק!
המטרה בלרדת במשקל זה להאיץ/ לשמור על קצב חילוף חומרים טוב, לסייע לפעילות מערכת העיכול לעבוד כראוי.
עכשיו, יש בנות שמכריחות את עצמן להקיא ולא נגררות לבולמוסים (שזה נדיר) אך מרעיבות בין לבין (עוד יותר גרוע ודופק את הגוף). אז במצב כזה אולי הן יורדות במשקל, אבל בסופו של דבר הן יעלו את הקילוגרמים בחזרה ואף יותר, בשלב כלשהו בחייהן, וכשהן ירצו לחזור לרדת במשקל בצורה בריאה הפעם- יהיה להן קשה פי אקסטרים כי הגוף לא שכח את מה שהן עשו לו.
בכל מקרה, הפרעות אכילה, במיוחד כזאת, גורמות להפסקת המחזור, למראה חיוור, להתפוצצות כלי דם, להתפוררות שיניים (בשלב מתקדם של ההפרעה).
כל זה קרה לי.
לקח לי הרבה זמן לפצות על כך.
תקשיבי לי, אל תלמדי מבנות אחרות שעושות את זה.
בסופו של דבר, הן לא נהנות מזה, תאמיני לי!
הרדיפה אחרי היעד, בצורה הכי לא שפויה שיש, לא שווה כלום.
לרזות זה עניין די שולי לעומת לשמור על עצמך קודם כל.
לפעמים הדרך משמעותית יותר מהמטרה.
שמרי על עצמך.
אנונימית
אני מציעה שתראי ביוטיוב סרטונים שמספרים על אנשים כמוך, שהחליטו שהם רוצים להרזות, ובמקום לעשות את זה בדרך הקשה אבל הבריאה ומשתלמת, הם החליטו להקיא והגיעו לאנורקסיה.
זה לא משהו שהוא בשליטתך אם זה מה שאת חושבת. אני נמצאת בסביבה שיכולה לגרום לך ליפול בקלות לבולמיה והחלטתי להישאר חזקה.
בבקשה תקשיבי לי, לטובתך, אל תפלי לזה
ושתדעי שבסופו של דבר זה לא משתלם...