2 תשובות
אם המדובר בעור חלק - לא זמש אזי אפשר לנקות את העור בתמיסת מים + סבון (אפשר גם הסבון הנוזלי שמשמש להדחת כלים), אח"כ לייבש היטב ולמשוח את העור בחומר שומני כלשהו.
טורנדו שלום,

כאשר את אומרת " עור נוקשה ", כנראה שאת מתכוונת לעור בעיבוד הנקרא " בייקסט ". בייקסט זה למעשה זה עור המצופה בשכבת למינציה דקה, למינציה, הכוונה לשכבת ניילון המצפה את העור. לכן, מצד אחד קל מאוד לתחזק אותו, כי זה למעשה עם ציפוי עליון ניילון. אך מצד שני, אם שכבה זו נפגעת או ישנם כתמים, זה כבר לא עניין של תיקון באמצעים ביתיים, אלא עניין של בעל מקצוע. אני הייתי מפסיק לשפשף עם חומרים שונים ומשונים, כי המרחק לנזק בלתי הפיך קצר מאוד.

מה שכן, בהחלט תוכלי לנגב באמצעות מגבת התבולה במים פושרים עם מעט נוזל כלים. תנקי את הלכלוך השחור שבנוי מזיעה, שומן גוף ואוכל. כתמים הצהובים לא ייצאו.

לתחזוקה שוטפת מומלץ להצטייד בקרם מקצועי, כזה שאינו מכיל סולבנטים. מה שיש בסופרמרקט מכיל סולבנטים ( חומר ניקוי יבש, תוצר נפט) מה שעלול לפגוע בשכבת הלמינציה הניילון הדקיקה. חומרים מקצועיים כאלו נמצאים אצל בעלי מקצוע לתיקון עור ושווים כל שקל. פשוט חפשי בגוגל " קרם מקצועי לניקוי עור". ישנם אף ערכות המכילות כבר אבקה מיוחדת, אנזימית, הבנויה במיוחד להכנת תמיסה לניקוי לכלוך מסוג זה + קרם מקצועי + ספוג.

מקווה שהייתי לעזר,

בהצלחה,

איציק קלינטק
באותו הנושא: