27 תשובות
איכס לא ניראלי
לא שמעתי על זה..
איכס כן
קראתי על זה כתבות, אמרו שם שכן.
זה דווקא הגיוני, פרות ברפת לא גדלות באושר (מן הסתם), ויש להן פצעים בעטינים משאיבה, וכששואבים את החלב יש גם כמות של מוגלה שנשאבת.
Aro
שואל השאלה:
מה כן?!
איכס! לא שותה יותר חלב בחיים
אנונימית
לא, אם זה היה אמיתי משרד הבריאות היה אוסר לציבור לשתות חלב.
מפסטרים את החלב.
הרבה יותר ממוגלה. אני בכלל לא טבעוני, אבל זה דיי מגעיל כל הדברים שיש בחלב שאנחנו לא מודעים להם
ל
א.
זה סתם שטויות שטבעונים המציאו.
חלב נועד להאכיל את העגל.
אז יוצא שהעגל אוכל מוגלה? לא.
לא צריך להאמין לכל דבר
שואל השאלה:
אז כן או לא?
אנונימית
לפני הפסטור כן, לאחר הפסטור לא.
פסטור חלב זה חימום החלב בטמפרטורה גבוהה מאוד מאוד וכתוצאה מכך כל החיידקים נהרגים.
הלוואי שלא!
(קוראת את השאלה:... איכ! איכ איכ איכ איכס בבקשה אלוהים לא איכ איכ איכ!)
אין כל הוכחה לכך שזה אכן נמצא בחלב המגיע אלינו הביתה, מה המינון, האם בכל המחלבות קיים ועוד. המחשבה שמוגלה נוכחת במזון שלנו היא דוחה, נכון וגם אני לא הייתי רוצה לאכול מזון כזב.
אבל אולי כדאי להבין מה זה מוגלה, אז קצת הסבר-מוגלה הינה נוזל צמיגי לבן-צהבהב המופיע בפצעים ומעיד על זיהום דלקתי, בדרך-כלל חיידקי. המוגלה מופיעה לאחר שמערכת החיסון של הגוף זיהתה את הזיהום ונקטה בצעדים לחיסולו.
המוגלה מכילה חיידקים ותאי גוף מתים, תאי דם לבנים וחומרי פסולת שונים, כגון רעלנים שהחיידקים הפרישו, פיסות ממברנה של תאים שנהרסו וכן חומר בין-תאי, המשמש כדבק בין תאי הרקמה.
למוגלה מתלווה בדרך כלל ריח מאוד לא נעים. עכשיו, איך זה קשור ואיך זה מגיע לחלב?
ייתכן ובתהליך החליבה, העטינים הפצועים מכילים מוגלה וזה יכול לצאת גם בחלב ( תיאורטית כמובן). יכול להיות מהסיבה שעטינים פצועים או מוגלתיים לא יפרישו חלב מהתחלה, אבל לא נכנס לזה.
בכל מקרה, המוגלה הוא למעשה בעיקר תגובה של מערכת החיסון של הפרה לזיהום, ויש שם כל מיני תאים, כולל חיידקים וחלקי תאי מערכת החיסון ותאים מתים. החלב לא מגיע אלינו ישירות מעטיני הפרה, אלא עובר תהליך חשוב של פסטור. תהליך הפסטור, הוא בעצם הרתחה בטמפ' גבוהה לזמן קצר מאוד, משמיד את כל המרכיבים האלה באופן חד משמעי ולא משאיר מהם זכר.
לכן, מה שהיה במקור בחלב הפרה שנחלב זה עתה, לא ממש מגיע לכוס השתיה שלך.
איני נכנסת פה לויכוח על איכות החלב ומרכיבים אחרים שיש עליהם דעות רבות, אלא רק בנוגע לנושא המוגלה. כמו שאמרתי בהתחלה, נכון, זה דוחה אותנו, כפי שדוחה אותנו שערה במרק, אבל מבחינה בריאותית למוגלה שיצא זה עתה מהפרה, ככל הנראה אין נגיעה של ממש אלינו, כי זה מושמד לחלוטין בפסטור. לא צריך להסיק שלא מומלץ לצרוך מוצרי חלב כי זה לא נכון...:)
לא חושבת
כן
לא מטפלים בהם כמו שצריך ב
הפרות במצב קשה בכללחי כל החיות והבשר
האוכל פה וגם בחול כנראה גם לא אורגיני אחד הסיבות שלא מתפתחים כמו שצריך ומזדקנים מהר יותר וגם חולים מהר יותר
לא... מה נראה לך באמת שחולבים לפרות את המוגלה מהפצעים אל תוך הדלי?!

טבעונים אומרים הרבה דברים... הרוב זה שטויות...

אומרים חלב זה מוגלה... אומרים ביצים זה גריסת אפרוחים...

עוד מעט הם גם יגידו שחלב זה שפיך של פרות נקבות xd
כן
זה ידוע ובדוק.
אולי בחליבה, וזה הגיוני. אבל החלב עובר פיסטור, משמע מרתיחים אותו ומנקים ממנו את כל הרעלים. מולה זה כלום לעומת כל המחלות שיש על העטין ובחלב עצמו, אבל אל תדאגו, החיידקים והגועל מושמד בתהליך. אל תאמינו לכל מה שטבעונים אומרים
תלוי באיזה אופן אבל כן
פרות שגודלו בתנאים מזעזעים כמו בתנובה
יש מצב שיהיו אם מוגלה
אם הפרה גדלה בתנאים רגילים לרוב לא יהיה

ויש גם את הפסטור
אבל הוא די תלוי
כי בשקיות חלב לא ממש מפסטרים את החלב
ולרוב פשוט מוסיפים לו המון מים
בגלל זה למוגלה לא יהיה ממש משמעות.

תגידו מה אתם רציניים?
אתם חושבים שחולבים וזה ישר בא לכם לפה?
זה עובר סינון וניקוי
תלוי מאיזו רפת זה בא..
יש רפת חופש ויש את הרפת ששם שמים את כל הפרות ולא מטפלים בהם בכלל...
לצערי אני נסעתי ליד רפת ואני ראיתי פרה שעוד שנייה מתה ומלא דם ירד לה מהעטינים.. אבל יכול להיות שמנקים את החלב ואז נותנים אותו נקיא
וראיתי שמישהו כתב למעלה איך להביא לעגל חלב מאמא שלה אז זהו שהם לא מקבלים מאמא שלהם והם גם לא מקבלים חלב הם מקבלים דייסה מיוחדת כזאת (בגלל שברגע שהתינוק נולד מפרידים בינו לבין אמא שלו)
אנונימי
לא, הייתי חולבת פרות עם מכונה במשך 3 חודשים בערך, ועזבי את זה שזה מגעיל ודוחה, פרות בדרך כלל נחלבות 3 פעמים ביום ועוברות בדיקות לפני כל אחת; ואם יש פרה חולה או עם פצעים אז מסמנים את זה ולא חולבים אותה/ עטינים מסויימים.
ובנוסף לזה, גם החלב עובר תהליכים נוספים לאחר החליבה.