4 תשובות
אין בעיה להכין יחורים כמעט מכל עץ ושיח.

חתוך לבקבוק של 1.5 ליטר את הראש, המקום בו מתחיל הקימור, ומלא באדמה בגובה שליש הבקבוק.

בחר ענף (עדיף צעיר שעדין אינו פיתח שיכבה קשה) עם 2 עיניים לפחות, את הקצה המרוחק מהעיניים חתוך באלכסון, טבול את הקצה במים והכנס לאבקת ההשרשה. נער קלות להוריד אבקה עודפת ותקע אותו בבקבוק. החזר את ראש הבקבוק שחתכת לשם כליאת הלחות בבקבוק.

לייחור אין שורשים לקליטת מים על כן צריך לשמור על לחות בבקבוק, עד אשר יתפתחו השורשים.

שים את הבקבוק במקום מואר, אך ללא שמש ישירה.

הייחור מוכן להעברה רק לאחר שהתפתחו עלים מהעיניים.

מילת המפתח היא סבלנות רבה

אבקת השרשה אפשר לקנות (בסביבות 50 שקל) או להכין לבד: טוחנים ענפים צעירים שרק יצאו, שעדיין ירוקים, מוסיפים מעט מים ומשתמשים בהם.

למידע נוסף ורב עוד יותר מאנשים מאירי דעה אפשר למצוא בפורום גינון אורגני בהנהלת אורן ראובן.
שואל השאלה:
ממש תודה,
כל כמה זמן צריך להשקות את זה?
ביחס לשאלתי המקורית - האם אני אקבל את תכונות העץ המקורי או לא מבחינת הפרות?

ושוב תודה!
קודם כל כן, תקבל את התכונות כמו של צמח האם. רימון מגדלים כמעט תמיד בלי הרכבה. שני האחרים יהיו חשופים למחלות שורש יותר מצמחים מורכבים.
חבל לעשות שטויות עם בקבוקים מלבד בשביל הקוריוז. בתוך בקבוק יש לשים לב שנוצרו מספיק שורשים. רק אז ניתן להעביר למיכל גדול או לאדמה. לבלוב עליון לא מספיק אם אין שורשים בקרקע.
יואב
יש אבקת השרשה במחיר הרבה יותר זול מ 50 ש"ח