6 תשובות
לא יודעת... כי לי זה לא קורה..
כי הצלחת (חרסינה או וואטאבר) מתחמם יותר מהר.. לאוכל יש נפח אז לוקח זהמן גם לחמם את הביפנוכו
אצלי זה מחמם רק את הצלחת
קודם כל הוא מחמם את הצלחת בשלב מסוים.
דבר שני המיקרו גלים של המיקרוגל גורמים לקרינה של מולוקולות המים במה ששמים במיקרו, התזוזה שנגרמת מכך היא זאת שגורמת לאוכל להתחמם שמין הסתם מכיל בתוכו יותר מולוקולות שכאלה. ולמה בעצם גם צלחת מתחממת בסופו של דבר? כי על הכל יש מולוקולות של מים, יש לחות באוויר.
בסופו של דבר, הצלחת גם מתחחמת. אבל בזמן ארוך יותר מהאוכל.
הגלים של המיקרוגל (הקרינה) מחממים את מולקולות המים במה שנמצא בתוכו.
לאוכל מן הסתם יש הרבה יותר רטיבות ומולקולות של מים בתוכו מאשר הצלחת, לכן הוא יתחמם יותר מהצלחת.
טיפ: אל תשתמש/י בצלחות / קערות פלסטיק במיקרוגל כי כאשר שהם מתחממים הם פולטים רעלים.
ואם אתה משתמש בכלי קרמיקה, תשתמש בכלים שכמה שיותר כהים (במידה ואין להם צבעים בולטים כמו כחול, אדום וכו'). ככל שהכלי כהה יותר - יש בו פחות מים ולכן הוא יתחמם פחות במיקרוגל
באותו הנושא: