3 תשובות
צנצנות שיש להם סגירה על ידי מכסה שנסגר עם לחץ (בד"כ יש גומיה שלוחצת) מקובל לשים בהם למשל חמוצים שמכינים או מרכיבים שלא יקבלו לחות
צנצנות טאקום הן צינצנוצ שיטצרין בהם ואקום כלומר ריק מאויר על מנת לא לחמצן את המזון
צריכה להית "משאבה" לקופסה על צנת להוציא את האויר ומפיק אטום כדי למנוע כניסת אויר.
נפוץ להשתמש בהם לאחסון קפה
כמו כן מוכרים משאבות לבקבוקי יין על מנת שהיין לא יתחמצן.
צנצנות ואקום מיועדות לאחסון בשימור, לאחר שמחטאים את הצנצנת מניחים בתוכה את המוצר בהיותו חם/רותח וסוגרים את המכסה היטב וכאשר המוצר שבצנצנת מתקרר הוא מתכווץ ויוצר ואקום בתוכה ובכך נוצר השימור של המוצר