9 תשובות
תנסה עם עשבים זה טעים מאד
אפשר עם רצועות דקות של ת"א או בטטה
לטגן שיתרככו טיפה (יהפכו לצ'יפס) ואז להוסיף את הביצים והתיבול
איך שבא לך.. לדעתי הכי טעים עם יקרות מאודים
אני מכינה כל מיני סוגים...

לפעמים אני חותכת רצועות תפו"א, מטגנת אותם וכשהם מתחילים להזהיב אני מכניסה את הביצה.

כשלא בא לי לעבוד קשה ואני מחפשת משהו יותר קל, אני לוקחת נקניק פשוט של זוגלובק או טבעול, פורסת אותם לרוחב לחתיכות קטנות ואז מכניסה למחבת ביחד עם הביצה.

אפשר גם לערבב את הביצה עם גבינה צהובה וזה יוצא סגנון אחר של חביתה.

זה הכל תלוי בטעם שלך ולמה שאת/ה הכי מתחבר/ת.

המשך יום נעים לכולם (:
ראה טיפים בתגית "חביתות".
מערכת סטיפס
חביתה טובה מתחלקת ל-2
1. הכנת החביתה - אם אפשרי להוסיף לבלילה מעט חלב או שמנת מתוקה
מחבת עם שמן החביתה לא תספוג אותו
עם חמאה או מרגרינה יספוג ויעשיר את הטעם
בהתאם לכמות יש להניח מחבת קטנה יחסית לבלילה ואז החביתה תצא תפוחה
2. כל תוספת אפשרית - נקניקים ירקות גבינות לפי הטעם
נקניקים וירקות יטוגנו מעט ואז להוסיף הבלילה (לא ממש חובה)
בתאבון
חיים אופק מומחה סטיפס
תכין חביתה שהיא מוכנה תכבה את האש.
תמרח רסק עגבניות ותשים טבעות זיתים וגבינה צהובה.
את כל זה תעשה כשהחביתה במחבת כך שזה עוד ממש חם.
ואז תכסה את המחבת עם צלחת פלסטיק או מכסה תשאיר את זה בערך 4 5 חמש דקות.
הגבינה צהובה נמאס מהחום והיא לא נמסה לגמרי כך שזה ממש טעים.
ואז תפתח את המכסה ותחתוך את החביתה למשולשים וזה נראה ממש כמו פיצה אבל "מחביתה"

המשך יום נעים).
יש לי שני גרסאות לחביתה מעולה. בכל מקרה אני עושה את החביתה עם פלפל גרוס ומלח ומטגנת עם די הרבה שמן ועל אש גבוהה.
1. לשים את השמן ואז את הביצים הטרופות. לטגן את זה עד שזה עשוי טוב. ואז, על חצי מהחביתה אני שמה גבינה צהובה ומקפלת את החביתה לשניים כדי שייצא כמו סנדוויץ עם הגבינה באמצע. ואז אני ממשיכה לטגן איזה דקה עד שהגבינה נמסה.
2. האקס שלי היה שם את הביצים הטרופות בשמן במחבת כמו בטיגון עמוק. הרבה שמן ועל אש גבוהה ואז החביתה יוצאת פריכה. הוא היה כמעט שורף את החביתה ואז הופך ועוד פעם כמעט שורף אותה. זה היה יוצא החביתה הכי טעימה שאכלתי בחיים.
שאלה מעניינת,

אומלט ספרדי:

*****עבור 6 מנות:
-5 ביצים
-מלח
-1 בצל פרוס דק
-1 פלפל ירוק או אדום חצוי פרוס
-2 תפוחי אדמה פרוסים דק
-שמן זית

*****ההכנה:

טורפים את הביצים עם קורט מלח. מטגנים הירקות ביחד בשמן זית עד שהם מתרככים, אבל עדיין לא נהפכים לעיסה. מנקזים היטב ובוחשים לתוך הביצים.
מנגבים המחבת במגבות נייר ומחממים בו 2 כפות שמן. כשהשמן מתחיל לבעבע, יוצקים לתוכו את תערובת הביצים והירקות ומנמיכים את הלהבה.
כשהביצים מתחילות להתגבש, מעבירים מרית סביב השפה כדי לשחרר את האומלט. מנערים את המחבת ומבשלים עד שהתחתית מוצקה. הופכים את האומלט בעזרת מרית או הופכים אותו כל צלחת ואח"כ מחליקים אותו בחזרה למחבת כשצידו המטוגן כלפי מעלה, ומשגיחים שיהיה מספיק שמן במחבת.
מבשלים עד שהאומלט מתקשה מבחוץ אבל הוא עדיין לח מבפנים.
מגישים חם או בטמפרטורת חדר, חותכים למשולשים


אומלט ספרדי:

*****עבור 4-6 מנות

****המצרכים:
-5 כפות שמן זית
-3 פרוסות דקות וקצוצות הודו
-2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
-1 בצל בינוני חתוך לפרוסות דקות
-6 ביצים
-2 כפות מים
-פלפל שחור

*****אופן ההכנה:
-נותנים שמן זית בתוך המחבת+חתיכות הודו ומטגנים עד להשחמה, מורידים ושומרים בכלי נפרד
-מטגנים תפוחי אדמה החתוכים לקוביות קטנות, מערבבים לעתים קרובות עד להשחמה, מורידים מהאש ושומרים בכלי נפרד
-מטגנים הבצל עד להשחמה
-מחזירים למחבת את תפוחי האדמה חתוכות+הודו+הבצל
-מקציפים הביצים+2 כפות מים ויוצקים על תערובת תפוחי האדמה, ההודו והבצל
-מתבלים בפלפל שחור ומכסים את המחבת
-מנמיכים את האש ומבשלים 10-15 דקות או עד שהתערובת מתייצבת
-יש אפשרות להגיש את האומלט כאשר הוא מצופה בטפנאד (ממרח זיתים) מעוטר בפטרוזיליה קצוצה ו 2 פרוסות לימון

תהנה