2 תשובות
בוקר אור!:) חיידק הסלמונלה הוא נבג רדום, והוא נשרף בחום נמוך יחסית. אז כשלמשל מטגנים חביתה או משתמשים בביצה לעוגה או פשטידה, אין ממה לחשוש. בקשר לשאלתך, החיידק נמצא בביצים עוד לפני שהן מגיעות לסופר, אז זה בסדר:) חולה אתה לא תהיי:)
יום טוב:)
שלום רב,

ככלל יש להניח כי ביצים עלולות להכיל בתוכן את חיידק הסלמונה שספירתו הכמותית עולה באופן הדרגתי לאורך זמן השימור במקרר, לאור זאת הוציא משרד הבריאות הנחייה ברורה לצרכנים לבשל היטב ביצים המיועדות למאכל אדם ולא לצרוך ביצים במצב נא או נא חלקי (ביצים עלומות, "ביצת עין", ביצה רכה וכו') והדבר נכון במיוחד לקבוצות הסיכון באוכלוסיה (ילדים, זקנים, נשים בהריון ובעלי מערכת חיסונית ירודה). בנוסף, חייב אדם להבין כי בשום אופן אין לצרוך ביצי מאכל שפג תוקפן בכל צורה ודרך.

בהצלחה,

דר' שלי עינב.
ד"ר שלי עינב מומחה סטיפס
באותו הנושא:
אולי תאהב גם את: