5 תשובות
מחבת פסים זה לצריבה, המבורגרים שניצלים סטייקים וכו'
מחבת רגילה זה לחביתות מלוואח וכאלה. ברגילה אני חושב שיש יותר שימושים:)
מחבת רגילה זה לחביתות מלוואח וכאלה. ברגילה אני חושב שיש יותר שימושים:)
לפי דעתי מחבת פסים זה מחבת שבגלל שיש עליה פסי מתכת בולטים היא יכולה לפעמים לעשות סימני צריבה של פסים על המזון.
מחבת פסים רצוי שתהיה מברזל יצוק כי אחרת הטפלון יכול להישרף בקלות.
אפשר לעשות גם אחלה סטייקים על מחבת ברזל ללא פסים. אבל כדאי לקחת בחשבון שלא כדאי לשים שמן רב אלא את השמן יש לשים עם נייר סופג וגם למרוח מעט מאוד שמן על הסטייק. צעדים אלו בשביל שלא יידבק. כמו כן יש שיטות מעניינות אחרות למחבתות או גרילים שעושים סימני פסים על האוכל.
מחבת פסים רצוי שתהיה מברזל יצוק כי אחרת הטפלון יכול להישרף בקלות.
אפשר לעשות גם אחלה סטייקים על מחבת ברזל ללא פסים. אבל כדאי לקחת בחשבון שלא כדאי לשים שמן רב אלא את השמן יש לשים עם נייר סופג וגם למרוח מעט מאוד שמן על הסטייק. צעדים אלו בשביל שלא יידבק. כמו כן יש שיטות מעניינות אחרות למחבתות או גרילים שעושים סימני פסים על האוכל.
אנונימי
מחבת פסים הוא מיועד בדר"כ לטיגון בשר כמו פילה סינטה וכד' שלא ידבק למחבת ומספיק לו טיגון של כמה דק' לכל צד, זה סוג של בישול ע"י צריבה\צלייה.
שלום דויד
ההבדל בין מחבת בין מחבת פסים ל "רגיל"
ההבדל הוא בעובי ובחומר שממנו היא עשוייה, בדרך כלל ברזל או סגסוגת מתכתית, (שם
לב שהן יותר כבדות מאחרות)
מה שמאפשר להן לצבור חום רב בגופן לפרק זמן ארוך. ולהגיע לטמפרטורה גבוה (דומה לסירי הבישול הארוך ב"קסרולים")
הרבה פחות חום עולה ומתנדף משטח הפנים ויותר נצבר בגוף ולכן יש אלמנת של צריבה
בזמן מגע עים אוכל. (דומה להבדל בין שתיית תה מכוס זכוכית או לחילופין ספל קרמי)
יתרונות: עמידה בטמפרטורה גבוה, שמירת החום למשך זמן ארוך בישול ללוא תוספת שומן כמו המבורגר עבה, עמידות.
ההבדל בין מחבת בין מחבת פסים ל "רגיל"
ההבדל הוא בעובי ובחומר שממנו היא עשוייה, בדרך כלל ברזל או סגסוגת מתכתית, (שם
לב שהן יותר כבדות מאחרות)
מה שמאפשר להן לצבור חום רב בגופן לפרק זמן ארוך. ולהגיע לטמפרטורה גבוה (דומה לסירי הבישול הארוך ב"קסרולים")
הרבה פחות חום עולה ומתנדף משטח הפנים ויותר נצבר בגוף ולכן יש אלמנת של צריבה
בזמן מגע עים אוכל. (דומה להבדל בין שתיית תה מכוס זכוכית או לחילופין ספל קרמי)
יתרונות: עמידה בטמפרטורה גבוה, שמירת החום למשך זמן ארוך בישול ללוא תוספת שומן כמו המבורגר עבה, עמידות.
מחבת פסים היא מחבת גריל שבכדי לקבל את סימן ה"פסים" על הבשר אז צורבים אותו.