6 תשובות
תלוי בך בדרך כלל שומרים בין 3 ל-6 שעות בין בשר לחלב חצי שעה בין חלב לבשר אך ההחלטה של כמה שעות תלויה בך
כן. בין בשר עוף לחלב את יכולה לחכות אפילו 5 שעות, בין בשר בקר לחלב יש צורך לחכות 6 שעות.
לגביי אכילת חלב ואח"כ אכילת בשר-את לא חייבת לחכות חצי שעה, זו החמרה. את יכולה לאכול חלב, לשטוף את הפה ואת הידיים ומייד אח"כ לאכול בשר.
אחרי חלב את יכולה לשטוף את הפה ולאכול לחם/פרי/ ירק (שהוא לא קשה) ואז לאכול את הבשר בלי לחכות..
אחרי בשר הספרדים שומרים 6 שעות והאשכנזים שומרים 3 שעות..
אין הבדל בין סוגי הבשר..
אם את כבר עושה הבדל בין בשר וחלב תצטרכי לעשות זאת גם בצלחות ובסכו"ם.. אבל את צריכה צלחות וסכו"ם כשרים (טבולים)
לתגובות הראשונות.. אם מה שאתם אומרות זה מהידע שלכם ולא מהידע של ההלכה אז אל תגידו אותה..
אין דבר כזה לבחור כמה שעות את רוצה לשמור.. זה ע"פ מנהגים..
ואין דבר כזה לשמור 5 שעות אחרי עוף..
פסיקת הרב עובדיה שעוף זה כמו בשר בהמה..
יותר קל להקל בו בשעת הדחק (כמו בצבא) אבלל בכללי חייבים לשמור גם בבשר בהמה וגם בבשר עוף 6 שעות
אני שומרת כשרות ובשר וחלב, צריך שש שעות לא קשור לעדה או סוג של בסר כל בשר או עוף זה שש שעות אה ובהצלחה
דניאל, כנראה שאתה לא מכיר את פסיקת הרמב"ם.
לא מתכוונת חלילה להטעות אותה.
ובוודאי שזה עפ"י מנהג המשפחה, אם את אשכנזייה תוכלי להקל ולחכות 3 שעות, אך יש אשכנזים המחמירים ומחכים 6 שעות.