2 תשובות
ההבדל המורגש בין יין חצי יבש ליבש הוא ברמת הסוכר שביין.
יין יבש משמע יין שהוא "יבש מסוכרים" (אמנם יש גרמים מועטים הנשארים ביין) ויין חצי יבש לא "יבש מהסוכרים" לגמרי.
מעבר להבדל זה, קיים גם הבדל בתהליך הייצור של יין חצי יבש ליבש.
בכדי לייצר יין יבש אנחנו מוסיפים שמרי יין המפרקים את כל הסוכרים שבענבים והופכים אותם לאלכוהול ללא הפרעה בכל תהליך התסיסה.
לעומת זאת, בתהליך ייצור של יין חצי יבש, עלינו לעצור את פעולת השמרים (בהתאם להחלטת היינן), בכדי לשמור על חלק מהסוכרים שבענבים.

יש יין לקידוש - יין מתוק (יין פטישים)
יין לבן ויין אדום
יש שיכרים- שזה יין מפירות טבעיים כמו לימונצ'לו
יש יינות מבעבעים - השמפניות למינהם

עוד על הנושא בלינק הבא

סופש נעים ושנה טובה:)
סוג צבע ענבים, סוג התסיסה, לעומת תהליך השרייה ענבים לבנים אדומים עם קליפה לעומת לבנים ללא קליפה
אנונימי
באותו הנושא: