2 תשובות
אני הולכת 20 דקות אחרי כניסת שבת, קוראים שיר השירים, קבלת שבת, תפילת ערבית לשבת
וזהו..
איזה כייף לראות כל פעם מחדש שמתחזקים פה, מחזיק ממך, מעט הבנות הם אלו שהולכות לבית הכנסת להתפלל אף על פי שמעיקר ההלכה כל אישה חייבת בתפילה אחת ביום, ועוד יותר מזה שאת הולכת בשיש בערב, אם היה לנו עיניים לראות ואין לנו עיניים לראות, את השפע שנשפך על האדם בשבת ומי שזוכה להתקדש ביום הזה יום השבת, השפע נספג לאורך כל הששה ימים הבאים! פשוט ברכה, ובמיוחד בשבת שמומלץ ללכת לשיעורי תורה לקרא תהלים לעסוק בתורה, שכן כבר למדנו ש שכר שבת זה כפול 1000 משכר יום חול, ומה שינסה האדם להשיג כל השבוע בלימוד התורה לא יצליח בשעה אחת בשבת!

נסיכה, יש לוח זמנים מתי נכנס ויוצא שבת, בדרך כלל זה 5 דקות אחרי כניסת שבת אבל תלכי פעם אחת ותראי, תשאלי את כבר תסתדרי ;)

מה קוראים? כל סידור שתראי יש בו את התפילות של שבת,

זה מתחיל ככה:
מנחה רגילה בסידור -קורבנות, אשרי יושבי ביתך, תפילת שמונה עשרה, (לא לשכח במנחה של שבת אחרי תפילת שמונה עשרה אין 'למנצח בנגינות מזמור שיר' אלה 'ה' מלך גאות לבש..', ובסוף עלינו לשבח.

קבלת שבת- לכה דוד וכו'

ערבית של שבת (מופיע בתוכן עניינים של הסידור) - יש שם סדר את כבר תראי שתפתחי את הסידור, מה שגם יש את החזן ואת תעקבי אחריו.