8 תשובות
ככל שאת אוכלת יותר לאט האוכל מתעכל טוב יותר. וזה בריא יותר וגורם פחות להשמנה.
זה לא בדיוק ככה.
כשאת אוכלת מהר, מה שכן, העיכול המכני שמתחיל בפה לא כל כך יעיל, מה שאומר שהקיבה והמעי עושות לבד את כל העבודה וזה יגרום לעיקול איטי יותר. זה לא ממש בריא.
כשאת אוכלת לאט האוכל בפה מתפרק ליחידות קטנות יותר וככה יש פחות עבודה לקיבה ולמעי והחומרים הדרושים נספגים מהר יותר לדם.
ככה שאין קשר בין אכילה מהירה להשמנה.
כשאת אוכלת מהר, מה שכן, העיכול המכני שמתחיל בפה לא כל כך יעיל, מה שאומר שהקיבה והמעי עושות לבד את כל העבודה וזה יגרום לעיקול איטי יותר. זה לא ממש בריא.
כשאת אוכלת לאט האוכל בפה מתפרק ליחידות קטנות יותר וככה יש פחות עבודה לקיבה ולמעי והחומרים הדרושים נספגים מהר יותר לדם.
ככה שאין קשר בין אכילה מהירה להשמנה.
הי. זה לא ככה
זה תלוי מאוד בחילוף החומרים שלך. גשי לרופא משפחה ודיאטנית.
זה תלוי מאוד בחילוף החומרים שלך. גשי לרופא משפחה ודיאטנית.
לא. אכילה מהירה פוגעת בעכול. זה לאו דוקא גורם להשמנה.
לא משנים אם את אוכלת מהר יש סיכווים לקיא
לא ידוע לי על קשר ישיר בין קצב האכילה לקצב העליה במשקל.
מה שכן ידוע זה שתחילת עיכול המזון נעשה בפה. במידה והלעיסה איננה נעשת כראוי תהליך העיכול בבטן ובמעי יעשה קשה יותר מה שיכול לגרום לכאבי בטן.
עדיף תמיד לאכול בנחת וללעוס הייטב את המזון לפני הבליעה.
בתאבון:-)
מה שכן ידוע זה שתחילת עיכול המזון נעשה בפה. במידה והלעיסה איננה נעשת כראוי תהליך העיכול בבטן ובמעי יעשה קשה יותר מה שיכול לגרום לכאבי בטן.
עדיף תמיד לאכול בנחת וללעוס הייטב את המזון לפני הבליעה.
בתאבון:-)
בלי לסבך אותך עם מונחים שלא תבין-
שאדם נמצא בלחץ הגוף נכנס לסטרס (מצב חירום/לחץ) ואוגר שומן בבטן לאן דווקא השמנה כוללת
זאת אומרת שככל שתאכל מהר יותר באופן מסוים תשמין
חפירה מדעית-
לקיבה יש שני מצבים: חומצה ובסיס
חלבון מתפרק בעזרת חומצה בעוד שפחמימה מתפרקת בעזרת בסיס הקיבה
בסיס הקיבה זהו הרוק
אם הקאת פעם אתה יודע איך נראית חומצה
הלבלב מתחיל להפריש אינסולין ברגע שרוק ופחמימה (סוכר) נפגשים
עכשיו שאתה אוכל נגיד תפוחי אדמה (פחמימה) מהר ובולע חלקים שלמים אז הרוק לא מספיק לפרק
את העמילן שבתפוח אדמה לגלוגוז והלבלב לא מספיק להפריש לדם מספיק אינסולין ושהאוכל מגיע לקיבה הגוף נכנס למצב של סטרס הקיבה עובדת קשה יותר והלבלב מפריש כמות עצומה של אינסולין ואינסולין בדם גורם לרעב ופה מגיעה השאלה אכלתי לפני שעה המון איך אני שוב רעב
שומן זה הדלק של השרירים החלקים (קיבה וכו') והרקמות הפעילות (מוח וכו') שהגוף נכנס ללחץ (סטרס) הוא חייב לספק כמות גדולה (מידי) של שומן לשרירים שעובדים ומה שנישאר מהשומן מתרכז בבטן
שאדם נמצא בלחץ הגוף נכנס לסטרס (מצב חירום/לחץ) ואוגר שומן בבטן לאן דווקא השמנה כוללת
זאת אומרת שככל שתאכל מהר יותר באופן מסוים תשמין
חפירה מדעית-
לקיבה יש שני מצבים: חומצה ובסיס
חלבון מתפרק בעזרת חומצה בעוד שפחמימה מתפרקת בעזרת בסיס הקיבה
בסיס הקיבה זהו הרוק
אם הקאת פעם אתה יודע איך נראית חומצה
הלבלב מתחיל להפריש אינסולין ברגע שרוק ופחמימה (סוכר) נפגשים
עכשיו שאתה אוכל נגיד תפוחי אדמה (פחמימה) מהר ובולע חלקים שלמים אז הרוק לא מספיק לפרק
את העמילן שבתפוח אדמה לגלוגוז והלבלב לא מספיק להפריש לדם מספיק אינסולין ושהאוכל מגיע לקיבה הגוף נכנס למצב של סטרס הקיבה עובדת קשה יותר והלבלב מפריש כמות עצומה של אינסולין ואינסולין בדם גורם לרעב ופה מגיעה השאלה אכלתי לפני שעה המון איך אני שוב רעב
שומן זה הדלק של השרירים החלקים (קיבה וכו') והרקמות הפעילות (מוח וכו') שהגוף נכנס ללחץ (סטרס) הוא חייב לספק כמות גדולה (מידי) של שומן לשרירים שעובדים ומה שנישאר מהשומן מתרכז בבטן
לאחר 20 דקות שאתה אוכל אתה מרגיש תחושת שובע- ככל שתאכל מהר יותר כך תכניס יותר אוכל ב-20 דקות האלה ואז מן הסתם תשמין יותר, ואם תאכל לאט יותר אז אתה תאכל פחות וככה גם יותר בריא
שיהיה בהצלחה!
שיהיה בהצלחה!