6 תשובות
לוקחים מים
מחממים בסיר
מוסיפים אורז
סוגרים את המכסה
מכסים עד שהמים מתאדים והאורז מוכן
בהצלחה בחיים
לוקחים כוס אחת של אורז.
בודקים שאין גרגרים שיש בהם סימנים לא טובים כמו כתם שחור על הגרגר.
שמים את האורז במסננת או כלי אחר שאפשר בו לשטוף את הגרגרים ושוטפים טוב טוב את האורז במים.
נותנים למים לצאת מהאורז עד שהוא פחות או יותר כבר לא מטפטף.
שמים מים בקומקום ובמקביל לוקחים סיר, שמים שתי כפות שמן, שופכים את האורז לתוך הסיר ומטגנים אותו טיגון קל של דקה אחת על אש בינונית.
אחרי שהמים בקומקום רתחו שופכים שתי כוסות מים רותחים (אותה הכוס שהשתמשנו בה לאורז, זאת המידה) לתוך הסיר, שמים כפית מלח, מערבבים, מנמיכים את האש ללהבה קטנה, סוגרים את הסיר עם המכסה שלו ונותנים לזה עשר דקות בלי לפתוח את המכסה.
אחרי עשר דקות יש לך אורז מוכן.

היחס הוא שתי כוסות מים לכל כוס של אורז.
על כל כוס אורז כוס וחצי מים..
מטגנים קלות את האורז כמה דק' ביחד עם מלח ואבקת מרק עוף, ומוסיפים את המים מכסים ובערך 15 דק' מבאים לזה להתבשל, בגמר הבישול אם אתה רוצה שהאורז יצא לך יפה ומופרד אחד מהשני ולא עיסתי אתה צריך עוד 10 דק' לפחות לכסות את הסיר עם מגבת, כמובן אחרי שכיבית את הגז.
במידה ואתה רוצה אורז צהוב תוסיף כורכום לפי מראית העין.
כל כוס אורז צריכה 2 כוסות מים.

מכניסים את האורז בסיר עם כף שמן לכל כוס אורז, מתגנים דקות ספורות תוך ערבוב..

אחרי כן מוסיפים את המים (רותחים) ושמים אש קטנה למשך זמן של 20 דקות בערך במכסה סגור
ראי טיפים בתגית "אורז, מתכונים".
מערכת סטיפס
היי,
מצרפת לינק למתכון לאורז לבן שתמיד מצליח. יש גם סרטון בתחתית המתכון שממחיש את כל השלבים.