6 תשובות
וואי, מי אמר שמי שמאמין פרימיטיבי?
לדעתי זה ממש דפוק להגיד את זה? אני מאמינה אני מסורתית, אבל אני לא דתיה אני מסכימה שיש דברים לא נכונים בדת שלנו אבל יש דברים טובים, ואותם אני אוהבת. אני לא אומרת שדתות אחרות פחות טובות, שכל אחד יאמין במה שבא לו, אני לא יכולה לכפות על מישהו להאמין במה שאני מאמניה. אני בסדר אם כל בן אדם כל עוד הוא נחמד אלי מה אכפת לי באיזה אלוהים או מאמין? אם יש משהו שאני כן יכולה להתנגד זה דתות קיצוניות, נגיד כמו שדאעש מאמינים, מאמינים שצריך להרוג כל מי שלא חושב כמוהם. זה בעיה, אני אעשה מה שאני רוצה ולא אכפה על אף אחד וכל עוד לא יכפו עלי.
סוף סיפור.
אני פרימיטיבית? לא חושבת. אתה רוצה להיות אתאיסט בבקשה, יש לי מלא חברות אתאיסטיות ואני אוהבת אותן. אין קשר, אם קשה לך לכבד את זה תנשך את הלשון, אבל לקרוא למאמינים פרימיטיבים לא מתאים לי
אני אתאיסטית, ואני חושבת שהשאלה הזו קצת פוגענית.
אני חושבת שהסיבה שהאמונה רווחת כל כך היא חינוך, אם זה חינוך אצל ההורים ואם זה חינוך בבתי הספר, תנ"ך וכד'.
אי אפשר להגיד פרימטיבי על אמונה של מישהו
שואל השאלה:
אני אקרא לכם איך שאני רוצה- כי בגללכם אין לנו תחבורה בשבת. בגללכם אנשים מפחדים ללכת לגיהינום. בגללכם אנשים מבזבזים כסף על תרומות לישיבות. בגללכם יש ציבור שלם שאנחנו צריכים לממן. בגללכם יש מלחמות- הדתות הרסו את העולם, ולכן אין לי טיפת כבוד אליכם. אתם מונעים את הקדמה.

התירוץ הזה של "שכל אחד יאמין במה שהוא רוצה" לא תופס, כי הדת שלכם גורמת לטרור. (אל קאעידה, דאעש, ומסעות הצלב. יש גם יהודים שעשו דברים רעים לאנשים מדת אחרת)
הדת מפלגת בין אנשים. היא גורמת לך לחשוב, המאמינה, שאת בעלת ערך גבוה משלי, ושאני צריך ללכת לגיהינום. היא גורמת לאנשים לחשוב שמי שלא יהודי הוא פחות טוב מהם.

ואתם יודעים מה הכי מצחיק? שאת מאמינה ואת כותבת את זה בשבת. שמעת על מה שקרה למקושש העצים בתנ"ך? אם הייתה לנו פה מדינת הלכה, דינך היה כדינו.

ותעשו כמה מינוסים שאתם רוצים, אתם שטופי מוח ממילא.
אנונימי
כמה דברים:
1. אמרתי שאני מסורתית ואמרתי שיש דברים שאני מסכימה ושיש דברים שלא (וחלק מהדברים שאמרת אני גם לא מסכימה), אני אל שומרת שבת, אבל אני עושה קידוש, אני חוגגת את החגים, עושה חלק (בדגש על המילה) מהמצוות כי יש דברים שכמובן אני לא מסכימה ואני בוחרת את הדרך חיים שלי.
2. אמרתי שאני נגד דתות קיצוניות וברור גם ביהדות יש אותן ואני כמובן שוב לא מסכימה איתן, וחוזרת אני מסורתית ולא דתייה.
3. אני לא מפחידה אף אחד שהוא ילך לגיהנום, עד שלא נמות, לא נדע בוודאות מוחלטת אם יש גן עדן או גיהנום, זה דבר אחד. דבר שני איך שאני מאמינה אם יש את הגן עדן והגיהנום זה לא לפי כמה האמנת באלוהים, אלא איך התייחסת לאנשים, האם אתה עוזר ונדיב, הוא שאתה מנסה לדרוך על אנשים בשביל ההצלחה שלך, האם אתה עוזר לזולת כי יש לך את האפשרות, או שאתה מתקמצן על כל אגורה וסוגר את הדלת לאנשים שזקוקים לעזרה.
4. אני לא תורמת לבתי כנסת או מה שזה לא יהיה שאמרת. אני מאמינה שכן אנשים צריכים לדעת תפילות בסיסיות, כי זה ההיסטוריה שלנו וצריך לשמר אותה, כי בלי הדת היהודית, לא היינו פה. (את זה אני לא אסביר פה כי זה ארוך). עכשיו אם דופקים לי בדלת של הבית מאיזה אגודה שמגייסים כסף בשביל לעזור למישהו שחולה במחלה וצריך עזרה בכדי להינצל, אני אעזור לו, אפילו אם זה העשרה שקלים. אם כל אחד יביא 10 שקלים זה יגדל ויגדל והכל יהיה בסדר, והוא יכול להירפות.
5. אני מכירה הרבה אנשים שרוצים אוטובוס בשבת- לי את האמת בלב מלא לא אכפת שיהיה, אני פשוט לא אשתמש בזה, ולמה? כי אני מאמינה שבשבת צריך להיות בבית, להיות עם המשפחה, לדבר, ובכללי לחזק את הקשר. במהלך כל אחד עסוק בלימודים, בעבודה, בצבא (אח שלי הגדול). השבת זה הרגע של המשפחה ביחד, מדברים צוחקים נחים. אם יש מזג אויר נחמד כמו בקיץ יוצאים לגינה / פארק ליד הבית.
6. אם הזכרתי את הצבא, אני מאמינה שגם הדתי ביותר צריך להתגייס, תמיד יהיה תפקיד שמתאים לו, ויוכל לעזור לצבא.

עוד משהו ששכחתי להסביר את עצמי?
כן ועוד משהו:
אתה לא יכול לקחת כל בן אדם מאמין, ולכעוס עליו. אתה לא יודע מי הוא ומאיפה הוא בא. לכל אחד יש את הבחיחות שלו, ולדעתי כן הדתיים שלא עובדים וכל היום בישיבה ולוקחים כסף מביטוח לאומי ולא מתגייסים לדעתי זה לא בסדר. והם צריכים לתרום למדינה, וכמו שבעתיד שאני אלמד למקצוע שארצה ואעבוד במקביל בכדי שאוכל לכלכל את עצמי, כך גם הם צריכים. שילמדו תורה עד מחר, אבל שכמובן גם יעבדו.
ומשהו אישי שלי: אני מאמינה בערכים מסוימים ביהדות, שמלמדים אותי להתסכל בדרך אחרת על החיים.