תשובה אחת
הנה מתכון למרק קובה סלק:(אם את אוהבת)
מתכון למרק קובה סלק
זמן הכנה: שעתיים דרגת קושי: קשהדרוג
הכתבה נוצרה בתאריך: 16/12/2007 13:08 מאת: צימרמן
מרכיבים:
למרק:
1/2 כוס שמן זית
6 שיני שום, פרוסות
2 בצלים, קצוצים דק
5 ראשי סלק בינוניים, קלופים ופרוסים
2 ליטרים מים רותחים
מיץ סחוט מ– 2 לימונים
1 כפית מלח
1 כפית בהרט
צרור עלי סלרי, קשור בחוט
למילוי:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל, קצוץ דק
1 שן שום, כתושה
צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
10 עלי נענע, קצוצים דק
1 כפית מלח
1 כפית בהרט
1/2 כפית סוכר
3 כפות שמן זית
לבצק:
700 גרם סולת
1 כפית מלח
1 כפית בהרט
1 כוס מי סלק מהמרק
מים, לפי הצורך
אופן הכנה:
המרק: מטגנים את הבצל בשמן הזית, בתוך סיר עד הזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עד הזהבת השום. מוסיפים את פרוסות הסלק ומטגנים את הכל יחד לעוד כ- 5 דקות. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 5 דקות. מפרישים כוס מהנוזל ושומרים בצד לצורך הכנת הבצק. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומבשלים לעוד כ- 20 דקות עד שהמרק מקבל טעם חמוץ-מתוק.
המילוי: מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצרים מהעיסה כדורונים בקוטר של כ- 3 ס"מ.
הבצק: מערבבים בקערה את הסולת, המלח והבהרט. מוסיפים את מי הסלק שהופרשו מן המרק ומוסיפים מים במידת הצורך. לשים עד אשר נוצר בצק אחיד אשר ניתן לעיבוד. נותנים לבצק לנוח כ- 15 דקות.
הקובה: מפרקים את הבצק לחתיכות קטנות. משטחים כל חתיכה וממלאים אותה בכדורון בשר וסוגרים. מניחים את הקובה במרק. מבשלים כשעה על להבה בינונית.
הצעת הגשה:
לצד אורז לבן בליווי צנון
מתכון למרק קובה סלק
זמן הכנה: שעתיים דרגת קושי: קשהדרוג
הכתבה נוצרה בתאריך: 16/12/2007 13:08 מאת: צימרמן
מרכיבים:
למרק:
1/2 כוס שמן זית
6 שיני שום, פרוסות
2 בצלים, קצוצים דק
5 ראשי סלק בינוניים, קלופים ופרוסים
2 ליטרים מים רותחים
מיץ סחוט מ– 2 לימונים
1 כפית מלח
1 כפית בהרט
צרור עלי סלרי, קשור בחוט
למילוי:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל, קצוץ דק
1 שן שום, כתושה
צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
10 עלי נענע, קצוצים דק
1 כפית מלח
1 כפית בהרט
1/2 כפית סוכר
3 כפות שמן זית
לבצק:
700 גרם סולת
1 כפית מלח
1 כפית בהרט
1 כוס מי סלק מהמרק
מים, לפי הצורך
אופן הכנה:
המרק: מטגנים את הבצל בשמן הזית, בתוך סיר עד הזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עד הזהבת השום. מוסיפים את פרוסות הסלק ומטגנים את הכל יחד לעוד כ- 5 דקות. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 5 דקות. מפרישים כוס מהנוזל ושומרים בצד לצורך הכנת הבצק. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומבשלים לעוד כ- 20 דקות עד שהמרק מקבל טעם חמוץ-מתוק.
המילוי: מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצרים מהעיסה כדורונים בקוטר של כ- 3 ס"מ.
הבצק: מערבבים בקערה את הסולת, המלח והבהרט. מוסיפים את מי הסלק שהופרשו מן המרק ומוסיפים מים במידת הצורך. לשים עד אשר נוצר בצק אחיד אשר ניתן לעיבוד. נותנים לבצק לנוח כ- 15 דקות.
הקובה: מפרקים את הבצק לחתיכות קטנות. משטחים כל חתיכה וממלאים אותה בכדורון בשר וסוגרים. מניחים את הקובה במרק. מבשלים כשעה על להבה בינונית.
הצעת הגשה:
לצד אורז לבן בליווי צנון
אנונימי