6 תשובות
מצרכים:

חצי קילו צנון בינוניים-גדולים וכבדים

חצי חבילת בצל ירוק (חתוכים לפרוסות של חצי ס"מ)

כפית מחוקה מלח (שטוחה מאוד)

רבע כפית פלפל שחור גרוס

מלח לימון (בערך רבע כפית) -לא לוותר!

2 כפות שמן קנולה (לא זית!)

מיץ מחצי לימון

1 כף חומץ



הוראות ההכנה:

חותכים את הצנון לרבעים וכל רבע לפרוסות דקות דקות (אפשר להעזר בדסקית החיתוך של המג'ימיקס). מוסיפים את שאר המרכיבים. סוגרים מכסה ומנערים היטב. סלט זה מאבד מטעמו בשמירה במקרר או כשאינו טרי. לכן המלצתי היא להכינו בכמות קטנה רק לסעודה אחת בכל פעם. אבל טעים לאלל'ה!
שואל השאלה:
זה ירק רק לסלט ומוחמצים?
אנונימי
סלט צנון מרענן.

מצרכים:
לקט עלי בייבי -קופסת פלסטיק.
עגבניות שרי - 20 חתוכות לרבעים.
מלפפון עם קליפה - 3 חתוך לעיגולים.
פטריות - 5 טריות וחתוכות
צנון - 6 לחתוך לפרוסות דק דק.
מלח - כפית שטוחה, לפי הטעם.
פלפל שחור- חצי כפית
מיץ לימון - 1/2 לימון. שמן זית, לפי הטעם.
לערבב הכל בקערה גדולה.
מי שאוהב: יוסיף חתיכות גבינת פטה %.5 בערך 100 גרם.
בתאבון.
בעיקר סלטים עם ירקות למינהם
שואל השאלה:
אתם בטוחים שאפשר לאפות?
אנונימי
קבב דג ים על סלט עגבניות, צנון וזיתים

מצרכים

לקבב:
400 גרם דג-ים קצוץ דק בסכין
גרידה של 1/4 תפוז
גרידה של 1/4 לימון
1 כף שמן זית
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
1 עגבנייה קלופה, נקייה מחרצנים וקצוצה דק
מלח (לפי הטעם)
3 בצלי שאלוט קצוצים/ בצל סגול קצוץ
טחינה מתובלת בלימון ומלח

לסלט:
עלי אורגנו טריים מגבעול אחד
2 בצלי שאלוט פרוסים דק לטבעות
1 צ'ילי אדום פרוס דק
12 זיתים שחורים מגולענים
4 כפות שמן זית
מלח ים (לפי הטעם)

אופן ההכנה
מערבבים את כל מרכיבי הקבב היטב ומניחים במקרר כחצי שעה.
יוצרים קציצות מתערובת הדג.
מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומתבלים בשמן הזית ובמלח ים.
צולים את הקבב על הגריל או על גבי מחבת פסים, כ-2 דקות מכל צד.
מניחים את הקבב על הסלט
מעל הקבב והסלט מזלפים את הטחינה המתובלת.