4 תשובות
לבצק:
½3 כוסות קמח (500 גרם)
½ שקית אבקת אפייה (5 גרם=כפית)
2 כפיות מלח (12 גרם)
75 גרם שמן קוקוס בטמפרטורת החדר (ניתן להחליף ב-100 גרם מרגרינה קרה)
½ כוס מים (120 גרם)
½ כוס שמן (100 גרם)
למילוי:
2 סלסלות פטריות שמפיניון
1 סלסלת פטריות חורש
1 פחית קרם קוקוס (חשוב לשים לב שזה קרם ולא נוזל קוקוס, זה הסוג עם אחוז השומן הגבוה)
3 בצלים בינוניים
כמה גבעולים של בצל ירוק קצוץ דק
3 כפות קמח
2 כפות קורנפלור
4 כפות גבינת טופוטי (הסוג הקשה יותר)
מלח ופלפל
קורט אגוז מוסקט
כף שמרי בירה (אופציונלי)
בתיאבון:)
½3 כוסות קמח (500 גרם)
½ שקית אבקת אפייה (5 גרם=כפית)
2 כפיות מלח (12 גרם)
75 גרם שמן קוקוס בטמפרטורת החדר (ניתן להחליף ב-100 גרם מרגרינה קרה)
½ כוס מים (120 גרם)
½ כוס שמן (100 גרם)
למילוי:
2 סלסלות פטריות שמפיניון
1 סלסלת פטריות חורש
1 פחית קרם קוקוס (חשוב לשים לב שזה קרם ולא נוזל קוקוס, זה הסוג עם אחוז השומן הגבוה)
3 בצלים בינוניים
כמה גבעולים של בצל ירוק קצוץ דק
3 כפות קמח
2 כפות קורנפלור
4 כפות גבינת טופוטי (הסוג הקשה יותר)
מלח ופלפל
קורט אגוז מוסקט
כף שמרי בירה (אופציונלי)
בתיאבון:)
קישורים מצורפים:
פשוט מכינים את זה אחרת לחלוטין. למשל כמו שהציע רובי. ואני מאד ממליץ כן להוסיף שמרי בירה.
את החמאה ספציפית הייתי מחליפה במזולה בטעם חמאה לאפייה (זו שבעטיפת נייר כחולה/תכלת). לאחר נסיונות של כל מני תחליפים היא פשוט נותנת את התוצאה הכי קרובה לחמאה. אפשר גם להחליף אץ כמות החמאה בכמות זהה של שמן זית עדין/קנולה אבל קחי בחשבון שכמעט בטוח יהיה טעם לוואי.
אין היום בארץ מרכיבים טובים ודומים כתחליף בחנויות.
אנונימי