5 תשובות
יש לי מתכון שעשיתי לפני חצי שנה כולם אהבו וביקשו אותו שנייה אני ימצא לך
מיסטר גוגל מכיר הרבה מתכונים
הנה זה לא מסובך זה קל ויצא יפה מאוד:
200 גרם שוקולד מריר (האחוזים לבחירתכם)
200 גרם חמאה (או 200 מ"ל שמן)
4 ביצים
כוס סוכר
כוס קמח (אפשר חצי מלא אם רוצים)
כפית אבקת אפייה
אגוזי פקאן קצוצים גס (לא חובה)


גנאש מבריק לציפוי (לא חובה):

150 גרם שוקולד מריר
150 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים או משמנים את התבנית הרצויה.
קוצצים את השוקולד וחותכים את החמאה לקוביות.
במיקרוגל: מכניסים כלי מתאים עם השוקולד והחמאה וממיסים בפולסים קצרים, חצי דקה כל פעם - כדי לא לשרוף את השוקולד, ממשיכים עד שהכל נמס, מערבבים היטב.
אופציה שניה - באן מארי: מניחים ביחד את החמאה והשוקולד בכלי חסין אש (זכוכית או נירוסטה).
ממלאים סיר קטן במים ומניחים עליו את הקערה עם השוקולד והחמאה.
מערבבים עד שהכל כמעט נמס לגמרי.
מכבים את הלהבה וממשיכים לערבב עד שהתערובת אחידה והכל נמס.
נותנים לשוקולד להתקרר מעט.
בינתיים מקציפים את הביצים במיקסר במהירות גבוהה, כעבור דקה מתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה.
ממשיכים להקציף כשתיים-שלוש דקות עד שהקצף הופך לצהוב בהיר והוא תפוח מעט (זה לא יהיה נוקשה כמו קצף של חלבונים).
מורידים מהמיקסר, מוסיפים את השוקולד שכבר לא חם מאד, מערבבים בעדינות עם כף עץ/מרית כדי לא לשבור את הקצף.
מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את האגוזים ומערבבים רק עד אחידות ולא יותר מדי.
מעבירים לתבנית, אופים כ-40-30 דקות על טורבו, או 45-55 דקות על תוכנית רגילה
מתחילים לבדוק עם קיסם כבר אחרי 30 דקות כדי לא לייבש את העוגה, אם יש פירורים לחים על הקיסם - היא מוכנה, אל תחכו שקיסם יהיה יבש לגמרי.

הציפוי:
קוצצים את השוקולד המריר ומניחים בקערה בינונית.
מחממים בסיר קטן את השמנת כמעט עד לרתיחה.
שופכים את השמנת על השוקולד ומניחים לשלוש דקות.
כעבור שלוש דקות מערבבים במרץ עד שהגנאש חלק ומבריק.
מניחים את העוגה על רשת (אפשר להניח אותה הפוך - הצד התחתון תמיד ישר וחלק), שופכים בעדינות את הציפוי ומצפים את העוגה.
העוגה ללא ציפוי נשמרת בחוץ עד יומיים (לא בחום כבד כמובן) ועם ציפוי - לשמור בקירור.
כן לי יש משהו:
עוגת שוקולד בסיס:
-כוס וחצי קמח (מנופה)
-חצי כוס שמן
-חצי כוס קקאו/שוקולית
-אבקת סוכר
-אבקת אפיה
-חצי כוס מים
-6 ביצים
-כוס סוכר
אופן ההכנה:
את מפרידה את הביצים את הצהוב את שמה בצלחת ואת הלבן בכערה יחסית גדולה את מקציפה על ההכי גבוהה את הלבן של הביצה וכשיוצא לך קצף אחיד את מוסיפה בהדרגה את הסוכר ולאחר מיכן את הסוכר וניל את מורידה את את קצב המקצף להכי נמוך ושופכת את הצהוב של הביצים בהדרגה לאחר מיכן כשאת רואה שזה אחיד את מוסיפה את השמן ולאחר מיכן את המים ואז את הקקאו/שוקולית בהדרגה (אני אישית ממליצה לך על שוקולית) את מקציפה ומחכה לקצב אחיד ואז מוסיפה את הקמח בהדרגה וממשיכה להקציף... ואז את שופכת לתוך תבנית אפיה.. שמה בתור/באובן עד שניראלך שהיא מוכנה... כשאת מוציאה אותה תעשי בה חורים עם מזלג ואז תוסיפי את השוקולד... ולמעלה תשימי תוספות שאת רוצה
חלק העליון של העוגה:
-1שוקלד מריר/או חלבי
-1קצפת ריצ'
את שמה את זה על הגז עד שיש לך שוקולד אחיד ואז שופכת על העוגה בתאבון
שואל השאלה:
וואי וואי ממש תודה מלכות!
אנונימית
באותו הנושא: