5 תשובות
ירון, לא ציינת איזו מכונה יש לך... זה כמו שתיתקשר לסוכנות של ג'נרל מוטורס, ותשאל כמה עולה מכונית...
בועז.
חובה להשתמש בקפה הטחון למכונת קפה
אם הקפה יהיה טחון דק הוא "ישטף" והטעם לא "ימוצא" אם יהיה עבה מידיי המים לא יוכלו "לחלח" דרכו ולמצות את הטעם.
כל מכונת קפה עובדת על העקרון בו מיים חמים עברים דרך הפולים בלחץ גבוהה, וממצים את הטעם.
יתכן וגם לחברת עלית יש קפה המתאים למכונות קפה. יצור שלם או יבוא.
חיים אופק מומחה סטיפס
צריך קפה שנטחן לשימוש במכשיר אספרסו.קפה שאינו טחון נכון אינו נותן תוצאה טובה.ברוב החנויות בהן טוחנים קפה ניתן לבקש טחינה לקפה שחור או אספרסו.צן הסתם ניתן להשיג ותו דבר ברשתות.
ראובן
למרות שבפועל אסור להשתמש בקפה שאינו טחון לאספרסו במכונה, משום שקפה בוץ טחון דק מדי, ניתן להכין משקה שדומה לקפה בוץ, אך בטמפרטורה מעט נמוכה יותר ועם משקע בוץ-קפה מינימלי בכך שמשתמשים בקפה טחון לבוץ בתוך הפילטר של מכונת האספרסו, אך דוחסים אותו קלות בלבד.
אבנר מירב
קודם כל רשום בתשובה של מומחה "סטיפס" דבר הפוך ולא נכון.
אם הקפה טחון דק מדי הוא לא יזרום דרך המכונה וישרף ואם עבה אז יזרום כקפה דלוח ולא כמו שנירשם בתגובה השניה לשאלה זו.
דבר נוסף הוא שאנחנו לא רוכשים מכונית קפה כדי להכין קפה שחור או נס ולא ניתן להישתמש בקפה שחור במכונת אספרסו כי הוא טחון דק מדי וזו גם לא המטרה.
אנחנו רוצים להשתמש בתערובת קפה אייכותית שרוב ערביקה ספשלטי קופי.
הקפה צריך להיות טרי ככל שניתן לכן עדיפה קליה בישראל והטחינה חייבת להתאים למכונת האספרסו שלך. בלי טחינה נכונה חבל על בזבוז הזמן, לכן צריך להבין מהיא טחינה נכונה ואופטימלי שתהיה בראשותך מטחנה.
באתר המצורף תוכל למצוא את כל האינפורמציה.
ארנון שופמן