7 תשובות
אפשר להרתיח חפיסת שוקולד עם קצת מים.. D:
להמיס בסיר אדים קוביות שוקולד עם שמנת..
חותכים 2 ארחזות שוקלד לקוביות לתוך סיר קטן אם שמנת להקצפה ומערבבים עד שיוצא לך ציפוי שוקלד:)
אפשרות 1.
ציפוי שוקולד:
4 כפות קקאו
6 כפות סוכר
5 כפות מים
30~ גר' מרגרינה/חמאה/מחמאה

להרתיח הכל על האש והנה לך ציפוי (:

אפשרות 2.
קרם שוקולד לציפוי עוגות:

100 גרם שוקולד מריר קצוץ
50 גרם שוקולד חלב קצוץ
100 מ"ל = חצי כוס שמנת מתוקה 38% שומן או חצי כוס חלב
20 גרם חמאה קרה

אופן ההכנה:

מחממים שמנת או חלב עד לסף רתיחה, יוצקים על שני סוגי השוקולד, מוסיפים חמאה רכה.
מערבבים עד לקבלת קרם חלק. מצננים מעט ויוצקים על העוגה.
אפשר לערבב חבילת שוקולד מריר עם 1 שמנת מתוקה /ריצ' פרוה לחמם בסיר להוסיף שוקולד מריר עד שנמס ולשפוך על העוגה
לשים בסיר קטן על הגז:
חבילת שוקולד מריר
כוס חלב
כף קקאו
דבי
כל מה שצריך להכנת ציפוי גנאש שוקולד עשיר הוא בסך הכל 2 מרכיבים: שמנת מתוקה ושוקולד מריר. (והוא גם מתאים לציפוי קאפקייקס)

הוראות הכנה:

1. קוצצים 220 גרם שוקולד מריר (עדיף מעל 60 אחוז מוצקי קקאו) או שאפשר פשוט לפרק לקוביות ומעבירים לקערה בינונית.

2. בינתיים מחממים 2 כוסות שמנת מתוקה (בין 30 ל-40 אחוז שומן) עד לרתיחה, מורידים מהאש ושופכים אל הקערה עם השוקולד, מחכים בערך 30-60 שניות ומערבבים עד שכל השוקולד נמס והגנאש בצבע חום כהה מאוד, מחכים שהגנאש יצטנן טיפה ויהיה טיפה יותר מוצק אך עדיין יותר נוזלי והוא מוכן לציפוי העוגה.

המתכון לגנאש השוקולד + מתכון לעוגת שוקולד עשירה נמצא פה:
https://jesuiscroissant.wordpress.com/2017/03/19/richchocolatecakerecepie/
באותו הנושא: