תשובה אחת
מצרכים
חומרים ל-6 מנות:

1 ק"ג חזה עוף נקי
1 ביצה
1 כפית חרדל
1 כפית רוטב סויה
1/4 1 כוסות פירורי לחם לא מתובלים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפית סוכר
תרסיס שמן זית

אופן ההכנה
1. בסכין חדה חותכים את העוף לנתחים מרובעים בגודל 4-5 ס"מ. בקערה גדולה, שתכיל גם את העוף בקלות, טורפים את הביצה עם החרדל והסויה. מכניסים את נתחוני העוף לקערה ומערבבים כך שיצופו היטב בביצה.

2. בקערית מערבבים את פירורי הלחם עם המלח, הפלפל, הפפריקה והסוכר. מוסיפים את התערובת אל הקערה עם העוף ומערבבים היטב כך שהנתחים יצופה היטב בפירורים המתובלים.

3. מרפדים שני מגשי תנור בנייר אפייה או ברדיד אלומיניום, ומרססים קלות בתרסיס שמן זית. מסדרים את נתחוני העוף המצופים בשכבה אחת בתבניות, ומקפידים שלא ייגעו זה בזה. מרססים את העוף בשכבה דקה של תרסיס שמן זית. אם יש זמן, מכניסים את התבניות לחצי שעה או שעה במקרר (הקירור יהפוך את הציפוי לפריך יותר).

4. אופים את הנתחונים בחום של 200 מעלות, עד שהם מזהיבים 15-25 דקות, תלוי בעובי הנתחים ואם הם שהו במקרר עד האפייה). בחלוף שני שלישים מזמן האפייה כדאי להפוך את הנתחונים ולהתיז עליהם עוד מעט שמן זית, כדי להבטיח הזהבה משני הצדדים.

5. מגישים חם, עם קטשופ, חרדל

בתאבון
במתכון נלקח מאתר "וואלה אוכל"
חיים אופק מומחה סטיפס