6 תשובות
יש כאלה שמניחים בסיר בישול חופן של עלי בצל יבש ושקיות תה.
לשבת, ניתן להכין ביצים חומות בסיר מעל מיחם. להניח בסיר בתוך שקית כמה ביצים שרוצים, לשפוך קצת מים, לסגור את השקית ולהניח את מכסה המיחם על הסיר, להניח מגבת. להשאיר כל הלילה. בבוקר יש לכם ביצים חמות וחומות.
שימו לב! הוספת שקיק תה או כל נותן צבע אחר למי הבישול - גורמת לצביעת הקליפה בלבד! הביצה עצמה לא נצבעת ולא מקבלת את הטעם המיוחד של ביצה חומה אמיתית. הדרך הנכונה היא פשוט בישול ארוך. אפשר כחלק מתבשיל קדרה/חמין כמו שהזכירו כאן, ואפשר סתם בסיר עם מים, כמו שמכינים ביצה קשה רגילה. פשוט משך הבישול צריך להיות ארוך, כמה שעות לפחות. המים לא צריכים לרתוח בשעות האלה, רצוי על אש נמוכה, ויש לדאוג להוסיף מים מידי פעם בהתאם לצורך (כי הם מתאדים והסיר עלול להשרף.). התוצאה של בישול ארוך ואיטי שכזה תהיה ביצה חומה מבפנים (החלבון חום)- לא בהכרח מבחוץ, ובעלת טעם וארומה מאוד מיוחדים. בתאבון!
עירקית שיודעת
בישול קדרה או בתנור (כמו בחמין או ג'חנון) משחים אותן.
אנונימי
שמים שקיק של תה בזמן הבישול או קליפות של בצל הבצל משחים
גם בישול על פלטה משחים אותם
תשים אותם בשמש חמש דקות לפני הבישול (-:
מה הבעיה? הנה מדריך טוב.
אנונימי