4 תשובות
יש שתי מקורות מזון להשמנה:
פחמימות ושומנים

שניהם רשומים על תוית תזונתית שהיא חובה על פי חוק על כל מוצר מזון תעשייתי.

ההשמנה היא תוצאה של צבירת שומנים ע"י המרת פחמימות לשומנים וע"י אי שריפת שומנים בתור דלק בפעילות גופני.
כדי השמין מאזן הקלוריות שלך חייב להיות חיובי.
כלומר אם תצבור את סה"כ הקלוריות (ע"י הכפלת משקל כל גרם פחמימה ב-4) ואת הכפלת כל גרם שומן שאתה מכניס ביום (מכל הארוחות והחטיפים והמשקאות התעשייתיים והאחרים) כפול 9,
תקבל את סה"כ הקלוריות שהכנסת לגוף.
מול זה עליך לעשות רשימת כל הפעילויות שלך לפי סוגים:
כמה מדרגות הלכת?
כמה קילומטרים צעדת?
כמה משגלים היו לך (צרכן קלוריות מעולה המשגל)?
כמה שעות עבודה משרדית עשית?
וכך הלאה.
קיים מפתח לכל פעילות כזו כמה קלוריות היא צורכת.
כשתסכם את המחיר הקלורי כל הפעילות שעשית, ותחסירו ממה שהכנסת באותו יום תגלה מה נותר.
אם נותרו לך קלוריות זה החלק שייצבר אצלך כשומן. זו ההשמנה שלך באותו יום.
אם מתברר שנשארת בחסר קלורי סימן שעשית הרזיה כלשהיא באותו יום בשיעור הקלורי החסר.

אין משמעות לשאלה האם מזון מסוים משמין כי הוא הדבר היחיד הנכנס לפיו של אדם ביום.
תמיד יש לחשב את הסל כולו כמו שתיארתי, ואז להחליט אם המיונז או הלחם או כל דבר אחר מוסיף יותר קלוריות ממה שאנו זקוקים בסה"כ לפעילות יומנו.
העודף היומי נצבר ומשמין.

שנה טובה מאד
שוקי וייס
יועץ משפחתי- פרט, זוגיות, הורות
שוקי וייס מומחה סטיפס
אופן ההכנה של מיונז

1ביצה
1 כוס שמן
תבלינים.

עכשיו תחשוב שבאיזה שמן משתמשים? קנולה? חמניות? או תירס..
כל סוגי המיונז מיוצרים באותה מתכונת, גם הדלי שומן שבניהם.

לסיכום: אנחנו אוכלים שמן עם ביצים שזה ממש לא בקטגוריית המאכלים הבריאים.

חג שמח.
lior12120@gmail.com מומחה סטיפס
90 קלוריות לכף
ד״ר ענת פלדמן מומחית סטיפס
שונה בסוגים שונים, בערך - 100-120 בכל כף לא גדוש.
את יכולה לבדוק מה כותב היצרן על גבי האריזה.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי מומחית סטיפס