2 תשובות
אני אתן את עמדתי כימני אידאולוגי קשיח שנמצא יותר עמוק בפלג הזה מרוב המפלגות (פרט לעוצמה יהודית שימינה ממני)
אני אתחיל מהקל שזה דבר לא טוב שאני יכול למצוא בקלות. הדבר החמור ביותר בעיניי מבין מתחרים רבים הוא תפיסת העולם החולנית שדוגלת בויתורים של שטחים וריבונות עבור ארגוני אויב תמורת המחשבה המטופשת שזה יוביל לשלום יציב ובטוח.
הדבר הטוב שאני אציין לגביהם הוא הקונסיסטנטיות. אגיד מה שאגיד, יש להם יותר בסיס אידאולוגי מרוב המפלגות והם נאחזים בערכים שלהם, רחוקים ממני ככל שאהיה. זו תכונה שאני מאוד יכול לכבד, ואם אתה מסכים עם השקפת עולם - הרווחת מזה.
יש לי הרבה דברים טובים להגיד, קשה לבחור אחד, אבל אעשה מאמץ, אם תרצה עוד יתרונות אני אפרט בשמחה.
אני גם אשתדל לא להיכנס לדברים שהם ספציפית אידיאולוגיים אלא דבר טוב ודבר רע באופן כללי כמה שאפשר בלי לערב עמדה אישית או את עמדות המפלגה.
נראה לי שאחד הדברים הכי בולטים ומרכזיים שאני רואה לטובה במפלגה זה היציבות באידיאולוגיה, זו לא מפלגה חסרת בסיס שכל מטרתה היא לגרום לזה שנתניהו וחבריו לא יהיו בשלטון יותר, אלא באמת אידיאולוגית שמאל ציוני יציבה שלא השתנתה, אין אופורטוניזם או פופוליזם ביחס להרבה מפלגות אחרות, אלא באמת אידיאולוגיה מוצקה ויציבה, השקפת עולם שלא משתנה ועמדות שבאמת יש מאחוריהן בסיס, רציפות והמשכיות ולא סתם גימיק פוליטי שנועד כדי לעלות לשלטון. הם באמת מייצגים אידיאולוגיה.
חיסרון שאני יכולה לחשוב עליו זה זה שלגולן יש פה גדול והרבה פעמים הוא לא חושב כמה בקלות יכולים להוציא דברים מהקשרם. וזה קורה אצלו פעם אחר פעם. מי שמקשיב לראיונות ואמירות שלו באמת מהתחלה עד הסוף ובאמת מנסה להבין את הרציונל מאחורי הדברים שהוא אומר, מצליח ומבין שהוא גם דיי צודק, אבל עבור מי ששומע רק חלקי דברים מהתקשורת או אפילו מפה לאוזן יכול לפרש את הדברים אחרת לגמרי. וכפוליטיקאי שבאמת מייצג גישה ואידיאולוגיה(שזה מתחבר ליתרון) חשוב לשקול מילים. ועל זה הוא צריך לעבוד, כי הרבה פעמים אמירות שלו שיוצאות לגמרי מהקשרן פוגעות במפלגה.
התחברות ל