2 תשובות
איכס אונשייפ, רק סוליד

מבינים הכל בסוף, זה פשוט לוקח זמן ואתה בתחילת הדרך.

אישית לי הייתה תקופה גרועה בהתחלה, לא רק אני לא הבנתי כלום אלא שתי שכבות שהצטרפו יחדיו ל-frc, ובשילוב של צוות מוביל חדש חסר ניסיון השנה הראשונה שלי הייתה די כאוטית, והרבה פעמים לא הכי הבנתי מה עושים, הרבה פעמים אפילו לא הייתה עבודה. זה היה מבאס אבל בסוף זה השתנה.
אני יכול להרחיב לך אחר כך בפרטי לגבי שאלות, אין לי כוח לכתוב יותר מדי באמצע הלילה אבל אכתוב בכל זאת בקצרה:

ה"קיקאוף" הוא אירוע פתיחת העונה הרשמי, מתרחש מתישהו בינואר, כל הקבוצות ברחבי העולם מתכנסות לצפות בלייב שבו מכריזים על האתגר החדש, מראים סרטון קצר שמראה איך מנקדים בו ומשחררים ספר חוקים מפורט על האתגר.

בנוגע לתחרויות, כיוון ולא נוח שכל ה-70 קבוצות בארץ יתחרו בו זמנית אחת נגד השנייה (יותר מדי משחקים ויותר מדי אנשים באולם) משתמשים בשיטת הדיסטריקטים. בשיטה זו הקבוצות בארץ מחולקות באופן רנדומלי לתחרויות בשם דיסטריקטים, ישנם חמישה דיסטריקטים אבל כל קבוצה תתחרה רק בשניים. הקבוצות שיעלו מהדיסטריקטים ישתתפו בתחרות הארצית, ומתוכן 10-12 קבוצות יעלו לתחרות העולמית. לא הרחבתי על איך בדיוק התחרויות הולכות כי זה בעצמו סיפור שלם..

אני לא יכול לעזור לך בתכנות ופחות מכיר את אונשייפ (הקבוצה שלי משתמשת בתוכנה אחרת דומה בשם סולידוורקס) אבל אני יכול לומר שללמוד לשרטט או לתכנת בצורה טובה אינו תהליך קצר, וזה דורש הרבה הכשרות והרבה זמן ללמידה.
זאת בניגוד לדברים כמו מכניקה, אלקט וייצור שגם דורשים הכשרה אבל די קל ללמוד בהם לפחות את הבסיס.
דרך אגב, אם יש תפקיד שאתה ספציפית רוצה לעשות ואין לך ניסיון תנדנד לראש הצוות ואולי הוא יוכל לעזור לך, זה תלוי באדם ובזמן, וזה הרבה פעמים לא נוח או אפשרי לעשות הכשרות משום מקום (במיוחד אם זה תוכנה/שרטוט) אבל כדאי שידע שאתה רוצה.