3 תשובות
לדעתי זה בזבוז של זמן והמטרה שלהן זה לפתח חוסן וכושר
מכינה זה לרוב לעבוד על עצמך גם כושר קרבי וגם הכנות לצבא לימודים וגם התנדבות (עולה הרבה כסף)
שנת שירות זה רק לתרום נגיד בכפר נוער אז את ממש איתם ויש לו"ז מסודר וכל יום הוא די אותו דבר (וזה בחינם)
זה למי שרוצה לחוות את השנה הזאת
אנונימית
מכינות אני פחות מכירה, וגם פחות מתחברת, לכן לא אתעסק בזה.
שנת שירות זה יותר התחום שלי, אני בעצמי שינשינית ואני גם רואה את זה אישית כשנה משמעותית יותר.
בעיקרון שנת שירות כשמה כן היא, שנה שבה את משרתת את החברה הישראלית. בדגש על החברה, ולא את השלטון או את הממסד(כמו למשל שירות לאומי למשל במשרד הבטחון, או שירות צבאי, שבו משרתים את המדינה ולא באופן ישיר את האזרחים עצמם). ויש מגוון עצום של אפשרויות.
מחינוך, נוער בסיכון, תנועות נוער, חקלאות, התיישבות, וכו וכו.
בעיקרון בשנת שירות הדגש הוא אמנם על תרומה לקהילה, בין אם זה להיות ש"ש בכפר נוער, ש"ש בגרעין נחל, קומונר בתנועת נוער או כל דבר אחר, עיקר התעסוקה היום יומית היא מול האוכלוסיה/ הענף שבו אתה עובד, חיי הקבוצה והקומונה, ובמקומות מסוימים(כמו אצלי למשל) גם מעורבות בקהילה שבה חיים(למשל, קיבוץ, מושב וכו).
תוך כדי התרומה האדירה לחברה ולמקום שבו אתה חי, אתה גם מתפתח ולומד המון ברמה האישית.
בקיצור, אני מאוד ממליצה, יש באמת המון תחומים, אף שנת שירות היא לא קלה, אבל כל שנת שירות לגמרי שווה את זה בעיניי. גם מבחינת התרומה וגם מבחינת החוויה עצמה, זה כיף שאין דברים כאלה, לצד כל הקושי.
אם יש לך שאלות ספציפיות מוזמנת לפנות אליי.
התחברות ל