11 תשובות
כן
עם מספיק מאמץ ועבודה קשה, ברור.
בוודאי
אתה חושב שכל מי שבהייטק עם תואר למשל או בגרות?
ממש לא
אתה חושב שרוב האנשים המצליחים בעולם עם תואר או בגרות?
ממש לא
הכל תלוי במה אתה לומד / עוסק / מפתח, עובד..
שואל השאלה:
הבית ספר שוטף לי את המוח "לא תהיה לך בגרות? לא תהיה לך פרנסה" "אתה רוצה לא לעשות בגרויות ולגור ברחוב כמו מסכן? אין בעיה זה כבר שלך"
אנונימי
כן חד משמעית
אבא שלי לא עשה 12 שנות לימוד מנהל מוצר במייקרוסופט
דוד שלי לא עשה 12 שנות לימוד בעל עסק מצליח של נדל"ן
תואר לא אומר כלום במיוחד בימינו עם הai
אנונימית
כן. בדרך הקשה יותר אומנם.
אנשים אומרים כאן דברים נכונים אבל אתה חייב לזכור שאתה תצטרך לעבוד ממש קשה בשביל זה
מי שאומר לך את זה, אלו מורים, לא שמורה זה לא מקצוע טוב, אבל יש אנשים בלי תעודת בגרות שמרוויחים פי 2 מהם. והם מטיפים לך מוסר. קצת מצחיק.
חובותם להגיד לך ככה כדי שתלמד ותשקיע, כי הצלחה שלך, זו הצלחה שלהם, אחרת מה יגידו על אותו בית ספר? על המורים? שלא יודעים ללמד?
מעבר לכך, אכן תעודת בגרות זה בונוס גדול להיכנס להרבה מקומות עבודה אין ספק, אבל זה לא מה שקובע הצלחה.
אל תילחץ ממה שאומרים לך אח.
שמע סטטיסטית בית הספר שלך צודק. בלי ספק בכלל. הסטטיסטיקה מראה שאנשים עם תואר ראשון מרוויחים יותר מאנשים בלי תואר ראשון ושהפער הזה רק גדל על פני זמן. זו כמובן לא הבטחה שהמגמה הזאת תישאר בהמשך אבל נכון לעכשיו היא חדה וברורה.

בכיוון השני אתה יכול להסתכל על האנשים שבכלל לא הגיעו רחוק בקריירה שלהם. סטטיסטית כנראה שיש שם פחות תעודות בגרות ותארים אקדמיים מהשכבות היותר חלשות.

אז כן, אם אתה רוצה לשפר את הסיכויים שלך אתה צריך להוציא בגרות ותואר.

אבל מדובר רק בסיכויים. יש אנשים שמצאו עבודות טובות מאוד גם ללא בגרות ופסיכומטרי. זה לא שהדבר הכרחי.
שואל השאלה:
"תמיד צודק" לדעתך התעודת בגרות מאבדת את הערך שלה עם הזמן?
אנונימי
לנבא את העתיד אף אחד לא יכול לעשות. להסתכל על מגמות עבר ולהשליך אותן לעתיד זה יותר קל. כמו שכתבתי מקודם, הקורלציה בין בגרות ותואר לבין הצלחה וקריירה היא די ברורה. האם בהכרח זה אומר שזה חשוב לעתיד? לא.

תוציא תעודת בגרות. זה משפר את הסיכויים שלך ולא באמת כזה קשה. חרדי שלא למד ליבה בכלל לרוב מצליח להוציא בגרות תוך פחות משנתיים. אז אתה שבתיכון אחרי שלמדת ליבה כל השנים כנראה שתצליח יופי. חבל לוותר על בגרות.
התחברות ל